Primarul Turzii recunoaște că a inițiat hotărâri abuzive de Consiliu Local. Paguba e de 24, 141 milioane de lei

0
Administrația  matei Refuză Să Plătească Stimulentele Financiare Pentru Medicii Din Spitalul Municipal

Primăria Turda recunoaște pentru prima dată în premieră că deciziile administrative greșite din perioada 2017-2019 au generat penalități de peste 24 de milioane de lei. Documentul administrativ vine pe fondul unei plângeri făcute la Direcția Națională Anticorupție Cluj în care primarul Turzii și funcționarii publici din Primăria Turda sunt acuzați de abuz în serviciu. Plângerea a fost formulată de fostul consilier local Doru Anca (PRM). DNA Cluj întârzie cercetarea dosarului.

Într-un raport de specialitate semnat la un proiect de hotărâre pentru angajarea unor avocați, primarul Cristian Matei admite că a inițiat în 2019 două hotărâri de Consiliu Local cu clauze abuzive și nelegale.

Politică și Putere publică la finalul articolului Raportul de specialitate în care primarul recunoaște că a inițiat hotărâri abuzive de Consiliu Local.

În anul 2019, primarul Turzii Cristian Matei iniția și semna două proiecte de hotărâri de Consiliu Local, dintre care una s-a dovedit a fi extrem de importantă. Prin HCL 55/2019, Municipiului Turda se angaja să plătească eșalonat datoria către STP SA Alba Iulia și se mai angaja să plătească în termen de 30 de zile orice datorie ulterioară, sub sancțiunea unei amenzi penalizatoare de 1% pe zi de întârziere. Ulterior, primarul Municipiului Turda și funcționarii din Primăria Turda nu au dus la îndeplinire obligațiile asumate prin Convenția cu STP Alba Iulia. Penalitățile din cauza faptul că primarul și funcționarii publici nu și-au îndeplinit obligațiile se ridică la circa 24,141 milioane de lei.

După ce au creat o gaură în bugetul orașului, acum primarul Turzii vine cu  un alt proiect de hotărâre prin care angajează avocați. Municipiul Turda și Consiliul Local se dau ei pe ei în judecată și susțin că o parte din clauzele din HCL 55/2019 sunt nelegale. Practic, primarul și funcționarii publici din Primăria Turda se denunță în direct că au inserat prevederi nelegale și abusive într-un proiect de hotărâre de Consiliu Local.

”Ca urmare a inserării clauzelor abuzive sus menționate, până la momentul de față sumele cu titlu de penalități la care este obligat de plată Municipiul Turda, deși a achiatat debitul principal în integralitate (debitul aferent HCL 2423/2019, debitul aferent Deciziei 411/2020, debitul aferent Sentinței 912/2020, debitul aferent Sentineti 501/2020, toate acestea insumând 3.838.109 lei – sumă ce este compusă și din penalități de întârziere, se ridică la valoarea de 24.141.681, 71 lei” admite primarul Turzii, Cristian Matei. Primarul recunoaște în premieră că a inițiat hotărâri de Consiliu Local nelegale și care au creat un prejudiciu masiv bugetului local.

Vezi documentul mai jos.

proiect-4-1-5-11

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.