”Sunt foarte multe erori de proiectare”. Primarul Turzii admite că există nereguli grave în Primăria Turda

0
C800x800 Cristian Matei

Primarul Cristian Matei a recunoscut existența unor grave nereguli în Primăria Turda, privitoare la proiectarea lucrărilor de infrastructură din oraș. Este neclar dacă declarația primarului îl vizează pe fostul director tehnic Ginel Călugăr care a demisionat din funcție.

”Sunt foarte multe erori de proiectare”, a declarat primarul care nu a ținut cont că normele legale privitoare la construcții impun folosirea exclusiv a unor proiecte verificate tehnic iar verificarea tehnică a proiectelor este în sarcina legală a Primăriei pe care o conduce, fie prin funcționarii publici, fie prin experți verificatori.

Primarul admite în premieră că departatmentul tehnic din Primăriei nu-și face treaba

Primarul Turzii a admis existența unor erori de proiectare în cazul lucrărilor de infrastructură și existența unor lucrări angajate dar proiectate incomplet. Ambele declarații ale primarului, făcute în ședința ordinară a Consiliului Local Turda, indică nereguli grave în ceea ce privește recepția proiecelor tehnice. Legea 10/1995 privind calitatea lucrărilor în construcții dar și alte acte normative subsecvente interzic folosirea unor proiecte neverificate tehnic. Practic, primarul admite că funcționarii din subordinea sa nu își fac datoria atunci când recepționează proiectarea unor lucrări. Proiectul tehnic de execuție trebuie verificat complet de către autoritatea publică, direct sau prin experți verificatori. Când primarul Turzii admite existența unor proiectări greșite, admite de fapt că etapa de verificarea tehnică a proiectelor nu a fost făcută cum trebuie iar verificarea proiectelor intră în sarcina beneficiarului lucrării.

Declarațiile primarului au fost făcute în contextul în care consilierul Adrian Teban a atras atenția că pe strada Calea Victoriei, dinspre Micro I spre Materna nu există guri de scugere pentru apa pluvială. Primarul a promis  că vor fi date găuri, după asfaltare.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.