PSD, USR și PMP au blocat în Consiliul Local administrarea fondului forestier. ”Să prezentați inventarul pădurii Turzii”, cere consilierul Adrian Nap

0
78ab3b9b 4e22 4dbf A5a2 9905977872f8

Opoziția locală a reușit astăzi să blocheze proiectul de hotărâre prin care fondul forestier al Municipiului Turda este dat în administrare către regia autonomă nou înființată care funcționează ca și ocol silvic.

Adrian Nap, consilier local a cerut ca proiectul de aprobare a contractului de administrare să fie însoțit de inventarul fondului forestier. La rândul lui, consilierul local Cristian Pop (PSD) spune că situația fondului forestier al municipiului Turda trebuie clarificată de urgență.

Consilierii din cele trei partide de opoziție din Consiliul Local Turda- PSD, USR și PMP au refuzat să voteze proiectul după o intervenție a consilierului local Adrian Nap care a cerut prezentarea unui inventar al fondului forestier. Bianca Deac, administratorul public al Municipiului Turda a precizat că nu există deocamdată  un inventar al fondului forestier și că acum se predă doar suprafața de teren. ”S-au verificat cipate, toqte documentele la finalizarea controlului integral vor fi transmise și vor fi publice. Aici vorbim de predarea suprafeței care este prevăzută în amenajament, de  783, 40 de hectare și nu vorbim de controlul Gărzii Forestiere.  Acest inventar va fi prezentat de către Garda Forestieră la momentul în care Garda Forestieră finalizează tot controlul”, a explicat Bianca Deac. Adrian Nap, consilier local susține că aprobarea unui contract de administrare nu poate fi făcută fără un inventar clar. ”Ne prostesc pe față. Ne spune administratorul public ca unor proști că este vorba de aceeași suprafață, de 783 de hectare. Inventarul se face asupra fondului forestier nu asupra terenului iar noi trebuie să știm cu exactitate care este fondul forestier pe care îl predăm”, a explicat Adrian Nap, pentru Politică și Putere.

Consilierii din opoziția locală au refuzat să voteze proiectul de hotărâre care a căzut la vot.

Fostul consilier local Doru Anca a formulat o plângere penală cu privire la modul de administrare a pădurilor Turzii. Anca susține că ani de zile, pădurea Municipiului Turda a fost exploatată abuziv. Dosarul penal este încă nesoluționat de procurori.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.