Anularea tarifelor abuzive ale parcărilor de reședință din Turda. A început procesul

0
7233b523 783e 4045 A716 Db52415eabbc

Astăzi, 31 octombrie 2023 a avut loc la Tribunaul Cluj prima înfățișare în procesul de anulare a tarifelor abuzive stabilite la parcările de reședință din Turda.

La proces au participat avocata Uniunii Salvați România și consilierul local Adrian Nap.

Se solicită instanței anularea unei hotărâri a Consilului Local Turda prin care consilierii locali PNL-UDMR au stabilit ilegal tarife majorate pentru turdenii care au o parcare de reședință.

Procesul de anulare a tarifelor de parcare a fost inițiat de consilierii USR Gabriela Blăniță, Adrian Teban, Andrei Suciu și de către consilierii locali Adrian Nap și Attila Koloszi. Uniunea Salvați România a asigurat reprezentarea juridică, după ce a constatat că majoritatea PNL și UDMR au majorat tarifele serviciului public de parcări fără a exista o metodologie clară de calcul a tarifelor.

”Consilierii PNL și UDMR au majorat abuziv tarifele de parcare și vor plăti electoral. Turdenii îi vor sancționa pe consilierii PNL și UDMR la alterile următoare”, susține consilierul local Adrian Nap.

 Potrivit art 39 alineatul (5) din HG 71/2002, metodologia de fundamentare a nivelului prețurilor și tarifelor, precum și cea de aprobare a acestora se vor stabili, în condițiile legii, prin hotărâre a autorităților deliberative ale unităților administrativ-teritoriale. Consiliul Local Turda nu a aprobat anterior o metodologie de stabilire a tarifelor pentru serviciul de parcări publice și a majorat discreționar tarifele de parcare, fără o justificarea adecvată.

Următorul termen de judecată este în 9 ianuarie.

 Care e miza?

Chiar și cu întârziere, generată de protestul magistraților, anularea hotărârii Consiliului Local Turda prin care s-au stabilit în 2022 tarifele abuzive, va fi un câștig semnificativ pentru turdeni în special din punct de vedere administrativ. Autoritățile locale vor fi obligate să returneze banii sau să compenseze sumele încasate de la oameni, în plus o astfel de sentință va arăta că autoritățile locale nu pot majora oricum tarifele la serviciile publice.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.