Turdenii vor plăti taxele și impozite mai mari, în 2024

0
Lt Strong Gt Turdenii Vor Pl Ti Taxele I Impozite Mai Mari N 2024 Lt Strong Gt

Autoritățile locale au suspus procedurii de dezbatere publică taxele și impozitele pe anul 2024. Impozitele și taxele cresc în medie cu 13,8 % iar turdenii vor scoate din buzunar mai mulți bani în 2024. Majorările se fac cu indicele de inflație, potrivit legii.

Documentul privitor la taxele și impozitele locale este suspus procedurii de dezbatere publică, și poate fi consultat pe site-ul Primăriei Turda, AICI.

Majorările de taxe au loc în contextul în care bugetul local a fost grav afectat de pierderea a 6 milioane de lei, bani din profitul Salinei Turda care au fost încasați de către Societatea de Transport Local Alba Iulia, în dauna bugetului local.

Primarul Turzii, Cristian Matei a precizat într-o adresă oficială către Guvernul României că datoriile bugetului local din procesele pierdute ale Municipiului Turda erau de 24 de milioane de lei. Fostul consilier local Doru Anca (PRM) consideră că principalul vinovat este primarul Turzii, Cristian Matei, care în calitatea sa de ordonator principal de credite nu a plătit la timp datoriile din sentințe. Anca a formulat împotriva primarului Turzii și o plângere penală la DNA Cluj, pentru neglijență și abuz în serviciu.

Confruntat cu o criză a banilor încasați de bugetul local, primarul a cerut Consiliului Local să aprobe un credit de la Trezoreria Statului, dar deși miza pe 8 milioane de lei au fost alocați 3,6 milioane. Ulterior primarul a cerut Consiliului Local aprobarea unui alt împrumut de 48 de milioane de lei.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.