Acuzații de corupție și abuz la adresa șefului Poliției Locale Turda. Valer Moldovan neagă acuzațiile

0
Foto 062016 Politia Turda

Valer Moldovan, șeful Serviciului Poliției Locală Turda este acuzat de un subaltern de săvârșirea unor infracțiuni de abuz și amenințare.  Situația conflictuală de la Poliția Locală a izbucnit ca urmare a aplicării unor amenzi discriminatorii pentru o serie de contravenienți.

Potrivit sesizării, șefii Poliției Locale Turda ar fi instituit zone de protecție iar diverse persoane erau protejate de aplicarea sancțiunilor contravenționale.

Cercetarea cu celeritate a acuzațiilor de corupție ale șefului Poliției Locale Turda poate fi însă îngreunată de faptul că acesta are relații de prietenie cu magistrați din Parchetul Turda. Deasemenea, Valer Moldovan poate fi protejat de primarul Turzii. Rămâne de văzut dacă edilul șef al orașului va dispune vreo anchetă internă.

Șeful Poliției Locale neagă acuzațiile și spune că afirmațiile la adresa sa constituie un amalgam de infracțiuni despre care nu are cunoștință că există.

Șeful Poliției Locale este acuzat că a diminuat valoarea unor amenzi în cazul unor cunoscuți și a aplicat amenzi majorate unor persoane cu care nu avea relații de prietenie.

Șefii Poliției Locale Turda ar fi instituit o protecție pentru diverse zone și persoane din oraș, precum zona Margaretelor dar și pentru persoane care aveau relații în administrația publică locală.

Informațiile privitoare la sesizarea depusă de angajatul poliției locale au fost făcute publice de funcționari din Primăria Turda care au precizat că documentul l-a nemulțumit pe primarul Cristian Matei.

Au fost și cazuri în care am întocmit proces verbal de sancționare pentru lucrări fără Autorizație de construire , m-a sunat și mi-a cerut să anulez procesul verbal spunîndu-mi că respectiva persoană este o persoană influentă”,  se arată în hârtia înregistrată la Primăria Turda.

  În documentul semnat de polițistul local se mai arată că directorul Poliției Locale, Valer Moldovan stabilește aleatoriu cuantumul amenzilor. ”Dacă am cerut lămuriri cu privire la modul în care se stabilește cuantumul amenziilor ( unei persoane care a edificat un foișor de 10 mp i s-a stabilit amendă de 15.000 lei, altei persoane pentru 2 plăci de beton i s-a stabilit aceeași sumă enormă de 15000 lei, pe când unei  peroane ,, cunoscute,, i s-a stabilit suma de 1000 lei pentru edificarea unei case!!!!) directorul mi-a replicat că nu este treaba mea”, mai arată persoana care a avertizat se plânge de conduita presupus nelegală a șefului Poliției Locale.

Șeful Poliției Locale neagă acuzațiile

”În legătură cu solicitarea dvs. înregistrată sub nr. 7519/15.09.2023 vă aduc la cunoștință:

–          Conform Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii cu modificările ulterioare, cuantumului amenzii se stabilește de către președintele Consiliului Județean, primarul unității administrativ teritoriale sau împuterniciții acestora din cadrul compartimentului urbanistic, prin urmare nicidecum  de către directorul Poliției Locale.

–          Cu privire la amalgamul de infracțiuni înșiruite de dumneavoastră nu am cunoștință de acestea”, a precizat Valer Moldovan.

Ce vor face autoritățile locale ?

Sesizarea înregistrată la Primăria Turda cu privire la presupusele abuzuri ale șefului Poliției Locale Turda ar trebui să declanșeze o cercetare disciplinară. Surse din Primăria Turda vorbesc însă de interese ascuse care vor duce la mușamalizarea scandalului.

”Acolo sunt niște chestiuni care pot ieși foarte prost.  Se aude că s-a luat mită de la vânzători care au fost lăsați să vândă pe marginea drumului. Nu șeful Poliției Locale este cel care a luat mita, căci aprobările vin de aici din Primăria Turda, dar polițiștii locali erau cei care trebuia să-Ii controlze pe vânzători. E un cerc vicios”, explică funcționarul public care a transmis documentul cu plângerea împotriva șefului Poliției.

Polițistul local care a formulat plângerea a refuzat să facă precizări suplimentare pentru Politică și Putere și a cerut să nu fie menționat nominal. ”Am formulat și plângere penală, haideți să vedem cu câtă eficiență se mișcă procurorii”, a comentat acesta.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.