Jaful din bugetul Turzii.  Bunurile orașului sunt urmărite silit din cauza datoriilor către STP. Primarul ascunde adevărul

0
Foto 032021 Screenshot 2021 03 26 At 12 20 04

foto: Primarul Turzii, Cristian Matei se preface că nu știe despre sechestrul asupra bunurilor municipiului Turda și urmărirea silită a acestora, dar documente transmise din Primăria Turda îl contrazic

Toate bunurile municipiului Turda care aparțin domeniului privat al orașului și care sunt cunoscute de către STP Alba Iulua sunt puse sub urmărire silită, a declarat un funcționar din Primăria Turda.

Acesta susține că Primarul Turzii minte în Consiliul Local când spune că nu sunt dovezi cu privire la sechestre și popriri, că  situația este chiar mai gravă iar primarul ascunde în mod deliberat faptul că terenuri și clădiri ale orașului sunt urmărite silit.

Funcționarul public a cerut să nu fie menționat nominal deoarece se teme că va fi concediat dar a transmis redacției Politică și Putere dovezi privitoare la faptul că bunurile municipiului Turda sunt puse sub urmărire silită.

Acesta a transmis în această dimineață către Politică și Putere un set de documente înregistrate la Primăria Turda care dovedesc faptul că atât primarul cât și angajații Serviciului Administrație Publică Locală, prezenți în ședința Consiliului Local Turda cunosc amploarea fenomenului. ”Știm cu toții, dar nu putem vorbi”, explică funcționarul public.

”Nu doar că Salina Turda a plătit 6 milioane de lei, profitul municipiului Turda, dar situația este chiar și mai gravă. Sunt sub urmărire silită toate bunurile municipiului Turda”, a explicat funcționarul public, care a mărturisit că personalul de specialitate din Primăria Turda, familiarizat cu situația e îngrijorat de consecințe.

Documentele transmise presei arată că toate bunurile municipiului Turda, pe care STP le știe din lista domeniului privat sunt urmărite silit. ”În plus, au vândut spații care sunt sub urmărire silită. Fostul consilier local Anca a scris o postare, dar puțin au observat. Sunt poprite clădiri, terenuri, acțiunile Salinei sunt sub sechestru iar primarul ascunde aceste lucruri în Consiliul Local. E ca și cum dacă nu știi să pui întrebarea corectă. nu-ți răspunde.  De aceea trebuie să publicați aceste documente să se știe. Sper ca procurorii să vină în Primăria Turda cu întrebările corecte iar cine are ceva de spus să vorbească. Și consilierii locali trebuie să pună întrebări corect. Să întrebe consilierii în ce procese e băgat Consiliul Local al Municipiului Turda”, a mai declarat funcționarul public.

Potrivit actelor, urmărirea silită e pusă pe un teren de casă de pe strada Lianelor, pe o clădire de pe strada Axente Sever iar peste 10,000 de metri pătrați de teren din diferite zone ale orașului sunt deasemenea în urmărire silită.

Lista completă a documentelor o puteți vedea în documentele de mai jos. Pentru a vizualiza pozele dati clik dreapta și alegeți comanda ”Open image în a new tab”

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.