Adrian Nap în confruntare directă cu primarul Cristian Matei. ”Cât este prejudiciul cu STP Alba Iulia”?

0
”poate Vrea Să Facă Metrou Ca și Boc”. Împrumutul De 48 E Milioane E O Idee Proastă, Susțin Liderii Politici De La Turda.

Scandal de proporții în Consiliul Local Turda, după ce consilierul local Adrian Nap l-a confruntat direct pe primarul municipiului Turda, Cristian Matei cu privire la prejudiciul creat în urma conflictelor juridice cu dintre Municipiul Turda și STP Alba Iulia.

Printr-o hotărâre a Consiliului Local Turda din martie 2019, primarul Turzii a fost mandatat de către Consiliul Local să semneze o convenție de eșaloare a unei datorii pe care orașul o avea către compania privată de transport. Potrivit art. 3 din HCL 29.03.2019, cu ducerea la îndeplinire a hotărârii și convenției de eșalonare era încredințat primarul Municipiului Turda. Ulterior, datorită faptului că nu a fost respectată convenția de eșalonare, STP a calculat penalități de 1% pe zi de întârziere pentru sumele rămase neplătite. Astfel, dintr-o datorie inițială a municipiului Turda nu a fost plătită decât parțial ultima rată. Ulterior Municipiul Turda a încheiat alte puncte ale convenției care au generat penalitățile și anume nu s-a onorat obligația de plată în 30 de zile pentru sumele stabilite de sentințele definitive.

    Recent, STP Alba Iulia a pus sechestru pe acțiunile companiei Salina Turda și separat, executorul judecătoresc a declarat Salina Turda drept terț poprit, încasând de la Salină suma de 6 milioane de lei. Banii reprezentau profitul Salinei și ar fi trebuit să ajungă în bugetul municipiului Turda. Anterior, primarul Turzii solicitase Prefecturii Cluj alocarea de bani de la bugetul de stat pentru datorii totale de circa 24 de milioane de lei.

”Consilier local Adrian Nap: Care este prejudiciul total care l-ați făcut Municipiului Turda, dle primar, în legătură cu STP Alba Iulia având în vedere că nu ați respectat Convenția și avem și sechestru pe Salină și pe TUP. Eu cred că trebuie să ne dați un răspuns pentru că v-am întrebat de vreo două ori și n-ați răspuns nimic. Vă rugăm frumos, s-au făcut și dovezi că avem sechestru.Locuitorii Turzii doresc să știe despre această problemă

Primar Cristian Matei: Ca să mă întrebați dvs pe mine aceste probleme, trebuie ca dvs să le înțelegeți și să vă infomați. Atâta timp cât nu aveți niciun document care să mă acuze pe mine de prejudicii produse municipiului Turda, vă rog să vă abțineți. Este dreptul meu să mă îndrept împotriva dvs pentru că faceți speculații și eu nu mai sunt dispus să mai traduc toate alegațiile dvs de tip profan către colegii mei. Vă mulțumesc

Consilier local Adrian Nap: Eu sunt documentat dle primar și trebuie să spun în ședința de Consiliul Local, unde văd și s-a semnat o convenție în 2019 prin care dvs trebuia să plătiți eșalonat către STP o sumă de bani, pe care n-ați achitat-o.

Primar Cristian Matei: Dumneavoastră nu sunteți Inchiziție, nu sunteți Procuratură să mă întrebați pe mine aceste chestiuni și nici nu cred că au colegii noștri timp ca eu să le explic cine face plățile în municipiul Turda și la ce data. Așa că vă conving că nu știți nimic. Dacă doriți o edificare vă rog să mergeți la dna director economic să vă explice cum se fac plățile în municipiul Turda.

Consilier local Adrian Nap: Considerați dvs că nu știu nimic, de fapt cam știu. Spuneți-mi dvs totuși de ce nu s-a plătit. Nu, spuneți-mi dvs care este suma care trebuie să o dăm la STP Alba Iulia.

Din acest moment discuția dintre cei doi aleși locali a degenerat iar primarul l-a acuzat pe consilierul că nu are dovezi. În mod repetat primarul s-a răstit la consilierul local spunându-i ”Nu e treaba dvs”.

Autoriățile executive de la Turda au ascuns față de Consiliul Local dovezile privitoare la faptul că Salina Turda e terț poprit iar separat este pus sechestru pe acțiunile Municipiului Turda.

Inscrisuri 5471 Page 0001
Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.