”Poate vrea să facă metrou ca și Boc”. Împrumutul de 48 e milioane e o idee proastă, susțin liderii politici de la Turda.

0
Matei

Contractarea unui împrumut de 48 de milioane de lei cu rambursare pe durata de 20 de ani este criticată de liderii politici din opoziția locală care susțin la unison că primarul trebuie să clarifice în primul rând în detaliu cum a cheltuit creditul anterior de 50 de milioane de lei.

Opoziția locală a fost luată prin surprindere după ce primarul a inițiat, la mijlocul săptămânii trecute, un proiect de hotărâre prin care Municipiul Turda urmează să contracteze un credit de 48 de milioane de lei. Proiectul a fost inițiat la doar o lună după ce primarul a cerut Consiliului Local să aprobe un credit din Trezoreria Statului în valoare de 8 milioane de lei. Angajarea a două împrumuturi, unul după altul, de circa 56 de milioane de lei a stârnit reacția liderilor de la Turda a PSD, USR și PMP.

”poate Vrea Să Facă Metrou Ca și Boc”. Împrumutul De 48 E Milioane E O Idee Proastă, Susțin Liderii Politici De La Turda.

Poate vrea să facă metrou ca și Boc, să termine telelgondola din 2016 sau Arieșul navigabil pentru concursurile de caiac-canoe, ori poate termină cele șase centuri ocolitoare. Sa ne amintim însă  că nu a reușit să reabiliteze nici măcar cinematograful despre care se lăuda că l-a luat în custodie încă de acum trei ani. Prima dată să clarifice cu exactitate cum a cheltuit creditul de 50 de milioane. Un singur lucru e sigur și anume că  investițiile imobiliare ale familiei primarului Turzii, mai ales terenuri, au  crescut semnificativ”, a declarat Răzvan Ciortea, președintele PSD Turda.a declarat Răzvan Ciortea, președintele PSD Turda.

”Primarul Cristian Matei și PNL ne bagă din nou datori, în numele orasului, de data asta pe 20 de ani. Vrea să se împrumute cu 48 de milioane de lei din bănci pentru ”lucrări de investiții”. În 2021 a mai luat un împrumut de 50 de milioane de lei iar rezultatul îl vedem la cum arată orașul. Practic în mandatele lui de primar, Cristian Matei și consilierii lui ne bagă datori cu 20 de milioane de euro, bani pe care-i vom plăti și noi și copiii noștri”

”poate Vrea Să Facă Metrou Ca și Boc”. Împrumutul De 48 E Milioane E O Idee Proastă, Susțin Liderii Politici De La Turda.

Prost gestionate și prost executate, lucrările au creat un haos de nedescris în oraș. Știm cu toții asta, chiar dacă primarul Matei Cristian Octavian încearcă să ne convingă că realitatea e alta!”, a comentat Adrian Nap, președintele PMP Turda.

Liderii USR au anunțat că iau în calcul într-un mod foarte serios să întreprindă toate demersurile pentru a bloca noul împrumut. USR crede că noul împrumut s-a născut din incapacitatea managerială a administrației primarului Turzii de a gestiona fondurile europene. Consiliera Gabriela Blăniță (USR) a atras atenția într-o discuție telefonică cu reporterul Politică și Putere că execuția bugetară pe primel 6 luni ale anului arată un grad de realizare a investițiilor de 19 %. Potrivit celor de la USR, autoritățile locale nu au realizat nici măcar ce și-au propus din perspectiva cheltuirii și deocontării fondurilor europene, crede consiliera USR care a atras atenția că banii europeni sunt la dispoziția Municipiului Turda dar nu sunt cheltuiți.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.