Datori pe 20 de ani. Turda se împrumută cu încă 48,409 milioane lei

0
Pnl I Udmr Au Refuzat S Suplimenteze Banii Pentru Str Zi Sunt Bani Suficien I A Comentat Directorul Ginel C Lug R

Municipiul Turda urmează să contracteze un nou credit, de 48,409 milioane de lei, cu durata de rambursare timp de 20 de ani.
Acesta este al treilea împrumut la care vrea să recurgă municipiului Turda în ultimii 3 ani.

Anterior, Municipiul Turda a contract un împrumut de 50.000.000 de lei, în octombrie 2021 iar iulie 2023 a fost aprobată contractarea unui împrumut din Trezoreria Statului de 8 milioane de lei.

Opoziția locală de la Turda a fost luată prin surprindere de o nouă cerere de împrumut pentru care primarul Turzii Cristian Matei cere aprobarea din partea Consiliului Local. Aprobarea ar urma să fie dată în ședința Consiliului Local Turda din 31 august 2023, când proiectul figurează pe ordinea de zi a ședinței ordinare.

De această dată este vorba de un împrumut de 48,409 milioane de lei cu termen de rambursare de 20 de ani.  În mod surprinzător, 8 milioane din noul credit sunt destinați refinațării celor 8 milioane de lei din creditul din Trezoreria Statului dacă condițiile de creditare ale acestui împrumut nu sunt avantajoase. Creditul din Trezoreria Statului nici măcar n-a fost aprobat încă, dar municipalitatea din Turda pare că vrea să se pună la adăpost. Restul de 40, 409 milioane de lei care urmează să fie împrumutați sunt destinați investițiilor publice, explică primarul Turzii în referatul de aprobare și expunerea de motive, document atașat proiectului de hotărâre.

Ceea ce surprinde la alocarea fondurilor pentru noul împrumut este faptul că sumele cele mai mari de bani se alocă proiectelor de mobilitate urbană care dealtfel trebuiau finalizate până la sfârșitul anului.

De exemplu pentru mobilitatea urbană zona Est (Calea Victoriei) se alocă o sumă de 7,085 milioane lei iar pentru coridorul de mobilitate urbană integrată din zona centrală sunt alocați 3,057 milioane lei.

Vezi mai jos lista investițiilor din creditul de 48 de milioane de lei.

Acfrogbml Fyrs4qyxya7cj24zmpq10lo5es4k4uhvxsz2onngqz T4s Pzdwa42qoindbvnfva64y9gxhmigmubqwzaxmezm74f1itxhqnehrpjnin16o8zsetdlxo 5 Page 0001 1
Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.