Camerele de supraveghere din Micro III sunt nefuncționale, avertizează surse din Poliția Locală Turda

0
Camere Supraveghere Video Secunet

Polițiștii din Turda nu au acces la înregistrările video ale camerelor de supraveghere a zpnelor publice, deoarece acestea  nu funcționează, susțin surse din Poliția Locală Turda.

Informația a fost transmisă presei în contexul în care o femei a fost accidentată pe trecerea de pietoni iar șoferul a fugit de la locul faptei.

” „La data de 11 august a.c., în jurul orei 05.40, polițiștii au fost sesizați despre un accident rutier, produs pe strada Calea Victoriei din municipiul Turda. Conform primelor cercetări efectuate la fața locului, polițiștii au constatat că o femeie, în vârstă de 69 de ani, care s-ar fi angajat în traversarea regulamentară a părții carosabile, pe trecerea pentru pietoni, ar fi fost accidentată de o mașină. În urma evenimentului, conducătorul autoturismului a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției. Femeia a fost preluată de un echipaj medical și transportată la spital pentru mai multe investigații. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției. Momentan se efectuează cercetări pentru identificarea persoanei”, a transmis IPJ Cluj.

Surse din Poliția Locală spun că identificarea șoferului nu este posibilă pentru că de fapt nu există înregistrări ale camerelor de luat de vederi ce sunt nefuncționale. ”Li s-a spus agenților de poliție că nu sunt înregistrări că nu s-a plătit mentenanța”, explică sursele Politică și Putere.

Informația nu e confirmată oficial iar șeful Poliției Locale nu a răspuns apelului telefonic, pentru clarificări. Este neclar dacă într-adevăr camerele sunt nefuncționale deoarece nimeni nu se ocupă de ele iar o informație de acest gen este greu de crezut. Municipiul Turda plătește mentenanță pentru calculatoarele din Primăria Turda la valori care potrivit unor specialiști în IT sunt nejustificat de mari astfel că se putea asigura și mentenanța sistemului de supraveghere video al orașului.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.