Primarul Turzii denunțat la DNA. ”Procurorii să ancheteze jaful din bugetul Turzii”, cere Doru Anca, președintele PRM Turda

0
Administrația  matei Refuză Să Plătească Stimulentele Financiare Pentru Medicii Din Spitalul Municipal

Direcția Națională Anticorupție trebuie să cerceteze de urgență condițiile în care peste 6 milioane de lei, reprezentând dividendele municipiului Turda, de la Salina Turda,  au fost pierduți din  bugetul local al orașului în urma unui sechestru pus de executorul judecătoresc. ”E un prejudiciu și cercetările trebuie să înceapă de urgență. Procurorii să ancheteze jaful din bugetul Turzii”,”, declară Doru Anca, președintele PRM Turda și fost consilier local.

”Actualul primar nu mai are scăpare în fața legii nu au rezistat nici cei mai în vogă ministri sau politicieni. Atentie TURDENI la votul de anul viitor trebuie un primar care sa nu acopere toate greselile actuale si sa recupereze banii dumneavoastră care nu sânt puțini și care sânt pierduți printre degete cu bună știință de actualul primar”, a transmis Doru Anca pe rețelele de socializare, pe pagina oficială a PRM Turda.

Primarul Turzii Denunțat La Dna De Un Fost Consilier Local.  ”procurorii Să Ancheteze Jaful Din Bugetul Turzii”, Cere Doru Anca, Președintele Prm Turda
Fostul consilier local Doru Anca le cere procurorilor să investigheze cu
celeritate jaful din bugetul Turzii

Anca a precizat pentru Politică și Putere că a formulat un denunț la Direcția Națională Anticorupție împotriva primarului Municipiului Turda, Cristian Octavian Matei pe care îl acuză că prin neglijență și abuz în serviciu a creat un prejudiciu bugetului municipiului Turda cu 6 milioane de lei.
Primarul Turzii nu a dat curs solicitării de a formula un punct de vedere, până la ora publicării articolului. Politică și Putere va continua și în zilele următoare demersurile jurnalistice pentru a obține un punct de vedere al municipalității. Deasemenea se impune precizare că nici denunțul penal nici fazele de cercetare penală și procesul nu echivalează cu vreo vinovăție a primarului Turzii, care se bucură de prezumția de nevinovăție, garantată de lege.

Anca nu este singurul politician local care a cerut public explicații. Adrian Nap, președintele PMP Turda i-a solicitat public primarului să răspundă de urgență la două întrebări: de ce a refuzat să plătească datoriile din eșalonare și de ce dacă nu a avut bani nu a înștiințat de urgență Consililiul Local pentru a fi găsite soluții. ”Ori e abuz, ori e neglijență”, crede Nap care arată că nici măcar acum, când banii au fost sechestrați, nu există răspunsuri clare și complete din partea primarului.

Doru Anca a fost președintele Consiliului Local exact în ședința în care Consiliul Local a aprobat eșalorarea unor datorii pe care Municipiul Turda le avea față de STP SA Alba Iulia. ”Atunci, în ședință de urgență, într-o vineri, am aprobat să se eșaloneze plata iar domnul primar Cristian Octavian Matei ne-a dat asigurări că sumele de bani se vor plăti”, a declarat fostul consilier local.

Anca susține că DNA trebuie să cerceteze abuzul și neglijența în serviciu în urma cărora peste 6 milioane de lei din bugetul orașului au fost sechestrați și îl indică drept suspect pe primarul Turzii Cristian Octavian Matei.

Fostul consilier locale spune că procurorii trebuie să cerceteze soldurile bugetului local la data când s-a încheiat convenția și câteva luni ulterior semnării ei, cifre din care rezultă că Municipiului Turda putea de fapt să plătească datoria către STP SA fără ca taxa penalizatoare de 1% să fie aplicată. ”Treaba este foarte simplă: dacă existau bani și eu zic că existau, de ce nu s-a plătit? Iar dacă nu erau bani, de ce nu s-a înștiințat Consiliul Local pentru a lua bani din credit. Datoria trebuia plătită iar primarul a fost desemnat în mod direct să facă asta”, a mai declarat Doru Anca.

Denunțul depus de fostul consilier local la DNA nu înseamnă că primarul Turzii, Cristian Octavian Matei este vinovat de săvârșirea infracțiunilor de abuz și neglijență în serviciu, menționate în denunț. Cristian Matei beneficiază de prezumția de nevinovăție, principiu fundamental de drept în baza căruia orice persoană care e cercetată sau judecată este în fapt nevinovată până la pronunțarea unei sentițe definitive de către judecători.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.