Neoficial.Profitul Salinei Turda a fost sechestrat. Prejudiciul e estimat la circa 6 milioane de lei

0
Neoficial Profitul Salinei Turda A Fost Sechestrat Prejudiciul E Estimat La Circa 6 Milioane De Lei

Profitul Salinei Turda a fos sechestrat în conturile executorului judecătoresc, potrivit unor surse din conducerea companiei publice. Informația a fost transmisă joi, 27 iulie 2023, fără a fi însă confirmată din surse oficiale.

 Informațiile de la această oră cu privire la valoarea sumei executate nu sunt sunt foarte clare, dar se vorbește de o sumă între 5 și 6 milioane de lei.

Sechestrul pus asupra Salinei Turda este o lovitură serioasă pentru administrația primarului Cristian Matei care a reușit să producă bugetului local o pagubă de circa 24 de milioane de lei.

 ”Este momentul ca Direcția Națională Anticorupție să învestigheze situația de la Turda”, crede consilierul local Adrian Nap (PMP). Acesta spune că la un asemenea prejudiciu trebuie găsiți vinovații iar cercetările trebuie să înceapă la nivelul de vârf al administrației locale. ”L-am întrebat direct pe primar de ce nu a respectat Convenția de eșalonare pe care a semnat-o. De ce nu a respectat dispoziția directă dată de Consiliul Local ca datoria să fie plătită și de ce dacă nu au fost bani, n-a înștiințat Consiliul Local cu privire la imposibilitatea onorrării obligațiilor. Primarul tace, dar vă asigur că tăcerea nu îl va ajuta nici măcar din punct de vedere politic. O pagubă de 24 de milioane nu poate fi ascunsă”, a comentat Nap.

Banii sechestrați de la Salină nu au ajuns încă în contul STP dar urmează să fie virați, au confirmat surse juridice, pentru Politlcă și Putere, care au adăugat că municipaltiatea mai pregătește niște acțiuni în instanță pentru a bloca transferul banilor din contul executorului în contul STP.

Salina Turda a fost nevoită să dispună virarea banilor. Potrivit legii, după aprobarea situațiilor financiare anuale, compania publică avea la dispoziției un termen limită până la care trebuia să vireze partea din profit către bugetul local, altfel trebuia să plătescă penalizări.

Profitul Salinei ar fi alimentat contul bugetului local pentru cheltuielile până la sfârșitul anului. Fără acești bani primarul Turzii trebuie să găsească noi surse.

Circa  100 de procese  cu STP, deschise în timpul administrației Matei

Municipalitatea de la Turda a deschis în perioada 2016-2023 circa 100 de procese privtoare la datoriile față de STP Alba Iulia.

Procesele au fost deschise după ce primarul Turzii, Cristian Matei a refuzat ducă la îndeplinire  să hotărârea Consiliului Local Turda și să plătească eșalonat o datorie către STP Alba Iulia deși anterior inițiase chiar el hotărârea de Consiliu Local în care era prevăzută o amendă penalizatoare de 1% pe zi de întârziere, dacă nu plătește.

Paguba, pe care chiar Cristian Matei a evaluat-o la circa 24 de milioane de lei ar putea fi o lovitură politică dură pentru adminsitrația publică locală.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.