”Ne calcă ca pe șoareci”. Locuitorii străzii AI Cuza acuză autoritățile locale că nu au semnalizat corespunzător strada

0
Acci1

Două autoturisme au intrat în coliziune pe strada Alexandru Ioan Cuza din Turda, în dimineața zilei de 11 iulie 2023. Strada este una modernizată recent dar care nu a fost marcată corespunzător de către administrația publică locală.

Locatarii străzii au sesizat Primăria Turda cu privire la faptul că strada este nemarcată, inclusiv trecerile de pietoni. La interesecția străzii Decebal cu Alexandru Ioan Cuza este o semnalizare de trecere de pietoni, dar numeni nu știe ce se semnalizează cu exactitate.

Acci2

”Ne calcă ca pe șoareci”, spune unul din locatarii străzii Alexandru Ioan Cuza, din Turda. Strada a fost prezentată ca și modernizat în baza Planului de Mobilitate Urbană, dar marcajele rutiere și semnele de circulație lipsesc sau sunt puse aiurea.

7707a925 38df 4f7b A6c7 0c7a21b21ae6
Nimeni nu știe cu certitudine unde e trecerea de pietoni semnalizată cu indiicatorul din imagine

” Era o trecere de pietoni, pe strada Decebal, la intersecția cu strada Cuza. Acum au pus un indicator, despre care nimeni nu știe ce indică, adică unde e trecerea de pietoni, că trecerea de pietoni nu e marcată”, le-am spus că o să ne omoare careva, spune locuitorul străzii Alexandru Ioan Cuza din Turda.

În ultimele luni pe stradă au fost alte cinci accidente rutiere, toate după modernizarea străzii iar oamenii acuză Primăria Turda că nu-și îndeplinete atribuțiile de adminsitrator al drumului. Potrivit articolului 5, alineatul (6) din Codul Rutier, în cazul producerii unui eveniment rutier ca urmare a starii tehnice necorespunzatoare a drumului public, a nesemnalizarii sau a semnalizarii necorespunzatoare a acestuia, precum si a obstacolelor ori lucrarilor care se executa pe acesta, administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrarilor raspunde, dupa caz, administrativ, contraventional, civil sau penal, în conditiile legii. Oamenii de pe stradă sunt convinși că Poliția Rutieră va ascunde în rapoartele și procesele verbal despre accident faptul că Primăria Turda nu a marcat corespunzător drumul.

O reacție privitoare la accident a avut și consilierul local PMP Attila Koloszi. Acestea a sesizat autoritățile locale cu privire la faptul că strada nu e marcată, dar nu a fost băgat în seamă.  

 

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.