Guvernul României: Lucrările de la Turda prezintă deficiențe cu încălcarea standardelor de calitate (document)

0
Asfalt

Lucrările de modernizare de la Turda, din fonduri europene prezintă deficiențe și neconformități cu încălcarea standardelor de calitate, pe toate segmentele Proiectului de Mobilitate Urbană se arată într-o adresă a Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Ministerul a finalizat controlul și raportul de control privitor la petiția semnată de circa 300 de turdeni pentru controlarea lucrărilor de modernizare din oraș.

Detaliile complete ale controlului pot fi citite în documentul ce poate fi descărcat la finalul articolului.

Pe lângă o încălcare repetată a unor standarde de calitate, cu deficiențe și neconformități, autoritățile de control au constatat lipsa unor documente tehnice precum planurile de manangemet de trafic, sau documentele care să ateste calitatea lucrărilor, nerespectarea unor proceduri de construcție.

În cazul unor proiecte, precum Coridorul de Mobilitate Urbană Centru (Str. Libertății-Andrei Mureșanu), MIPE a precizat că recepția la terminarea lucrărilor va putea fi făcută doar după remedierea neconformităților.

Reprezentanții Agenției de Dezvoltare Nord Vest au constatat la vizitele în teren că zonele de lucru, culoarele de treceri de pietoni, accesul auto de aprovizionare al riveranilor și zonele de depozitare a materialelor nu sunt corect delimitate.

Pe strada 22 Decembrie nu au existat documentele de calitate privitoare la gradul de compactare. Inspectoratul de Stat în Construcții a efectuat probe  unii stâlpi de iluminat nu au fost amplasați corect. S-a dispus relocarea stâlpului din dreptul firmei  Consolis ASA.
Pe strada Ștefan cel Mare și Calea Victoriei s-a constatat o execuție deficitară a cameretelor de tragere, acestea fiind amplasate când pe trotuar, când în spații verzi, când pe bordură. Acestea nu au fost cofrate decât pe interior, aspectul betonului după decofrare prezentând segregări. Capacele metalice ale cameretelor au fost fixate strâmb cu încălcarea standardelor de calitate.

Pe strada Alexandru Ioan Cuza, pe o distanță de 40 de metri, stratul de balast stabilizant a fost așternut necorespunzător, potrivit unui raport al dirigintelui de șantier. Constructorul a prezentat două expertise prin care arată că neregularitățile se înscriu în marja de toleranță.

Reprezenanții ADR Nord Vest admite  însă, în ciuda expertizelor tehnice, că situațiile neconforme crează un evident discomfort locuitorilor și că sunt în curs de remediere. ” Vă asigurăm în acest sens că s-a comunicat Primăriei Turda necesitatea întreprinderii unor demersuri adresate Constructorului de a lucra susținut, de a corecta erorile de execuție

Descarcă Documentul Raportului de Control AICI sau răsfoiește-l mai jos

raspuns-petitie-44342

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.