Crește prețul la apă și canalizare, de la 1 iulie 2023. Vom plăti 8.80 lei/mc de apă potabilă și 7.64 lei/ mc la canalizare

0
Oprire Apa

Începând cu 01 iulie 2023 se vor ajusta preţurile/tarifele la serviciile publice de alimentare cu apă și de canalizare prestate de Compania de Apă Arieș S.A. conform condițiilor impuse în strategia pentru accesarea de fonduri europene și realizarea investițiilor prevăzute în ,,Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din regiunea Turda-Câmpia Turzii,,.

Autoritățile locale și conducerea Companiei de Apă Arieș dă din nou vina pe Comisia Europeană și contractul de finanțare, pentru majorarea de tarife.

Condițiile de finanțare impuse de UE prevăd doar operarea serviciului în mod eficient și cu un profit rezonabil pentru viitoare investiții. Componenta de preț este doar una din pârghiile de reglare a eficienței operatorului public de apă. De altfel metodologiile naționale prevăd forme diverse de tarifare inclusiv posibilitatea tarifelor de tip abonament, introducerea de tarife sociale, etc. Pentru a avea o imagine cum se realizează o analiză cost beneficiu puteți accesa Metodologia de analiză cost-beneficiu pentru investiții în infrastructura de apă, disponibilă aici.  

 Compania de Apă Arieș și consultanții au ales varianta cea mai simplă, cea a majorării periodice a tarifelor.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.