Premieră administrativă: USR solicită o dezbatere publică pe tema eficienței rețelei de canalizare

0
091b05b3 7f53 4cd1 9dcd 3ae1ae30a191

USR Turda a anunțat că va solicita o dezbatere publică pe tema ineficienței rețelei de canalizare, a anunțat astăzi Ciprian Rigman, președintele filialei locale a USR.

Inițiativa unor consilieri locali privitoare la organizarea unei dezbateri publice pe tema serviciului public de canalizare este o premieră pe plan local deoarece consultările publice sunt de obicei făcute de branșa executivă a administrației locale. Inundarea străzilor și aleilor din Turda are un efect negativ asupra blocurilor de locuințe din zona Oprișani. Turdenii spun că apa se scurge în subsolul blocurilor prin intermediul vechilor țevi de canalizare dezafectate dar neînfundate. În alte zone, precum strada AI Cuza, apa de ploaie inundă curțile oamenilor. În absența unor explicați tehnice clare din partea Companiei de Apă Arieș, turdenii susțin că situația se datorează modernizării rețelei de canalizare cu țevi subdimensionate.

”Îi solicităm directorului CAA, Bogdan Bobic, o dezbatere publică, la sediul CAA sau în sala mare a Primăriei, privind lipsa de funcționalitate a sistemului de canalizare, în care s-au investit zeci de milioane de lei din fonduri europene.  Îi vom trimite în scris această solicitare prin intermediul consilierilor locali USR Turda” , se arată într-o postare oficială de pe pagina USR Turda.

Rigman Ciprian, președinte USR Turda: “Oameni care pescuiesc ironic în lacurile de acumulare formate pe străzi, apa care se scurge și se adună în curțile oamenilor, adevărate râuri care curg din Băi către centru, bălți peste tot la marginea drumurilor, între blocuri și în parcări, acestea sunt imaginile din Turda la orice ploaie de vară. Nu mai vorbim despre mirosul insuportabil de canalizare, despre pietrișul adus pe drum sau despre noroaiele produse de haosul interminabil al șantierelor! Totul, după ce în reabilitarea și extinderea rețelei de canalizare s-au investit, în intervalul 2007-2013, nu mai puțin de 18 500 000 de lei, sume din fonduri UE, investiții care continuă și acum! Așteptăm ca directorul CAA Bogdan Bobic să dea curs inițiativei noastre și să dezbată cu turdenii toate disfuncționalitățile sistemului de canalizare, argumentând cum de ele există, în condițiile investițiilor produse.”

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.