Companiile publice din Turda, puse sub sechestru. După Salină și TUP are notat sechestru asigurător

0
Companiile Publice Din Turda Puse Sub Sechestru Dup Salin I Tup Are Notat Sechestru Asigur Tor

STP Alba Iulia a dispus, prin executor judecătoresc notarea unui sechestru asigurator și pentru părțile sociale ale Municipiului Turda la compania publică de transport TUP, au confirmat surse din Primăria Turda. Informația a fost confirmată și de reprezentanți ai Transport Urban Public srl.

În această dimineață, Poliitică și Putere a publicat faptul că acțiunile de la Salina Turda sunt puse sub sechestru. STP Alba Iulia are de recuperat, doar în acest caz, circa 15 milioane de lei de la Municipiul Turda, în baza unor sentințe definitive. Sumele de bani nu erau disponibile de recuperat din conturile municipiului, deoarece acestea erau mai mult goale doar cu sume de bani pentru funcționare.

Conflictul dintre Municipiul Turda și STP Alba Iulia durează de mai bine de 8 ani de zile și a izbucnit după ce Municipalitatea din Turda a schimbat abuziv condițiile de finanțare a serviciului public de transport. Ca urmare a acestui fapt STP Alba Iulia a dat în judecată orașul și a câștigat o serie de procese. Ulterior, Municipiul Turda și-a luat un anagajamet de plată eșalonată a datoriilor, angajament pe care nu l-a respectat. STP a calculat penalități pe zi de întârziere iar sumele de plată au ajuns la valori crescute. ”Totul e urmare a nerespectării de către Municipiul Turda a unei convenții. Dacă respectau propriul angajament de plată, nu exista nicio penalitate. Și-au încălcat angajamentele și s-au bazat pe faptul că rezolvă lucrurile în instanță”, a explicat pentru Politică și Putere o sursă familiarizată cu situația juridică dintre părți.

Doar în acest caz, al executărilor silite actuale, STP are de încasat de la Municipiul Turda circa 15 milioane de lei. Compania privată nu reușește însă să încaseze banii deoarece municipalitatea este mai tot timpul cu conturile goale. Sechestrul asigurător permite și indisponibilizarea bunurilor mobile urmăribile ale debitorului. Confruntându-se cu situația în care nu-și pot recupera banii, cei de la STP au ales varianta sechestrului pe acțiunile municipiului Turda la societățile publice la care unitatea administrativ-teritorială e unic acționar sau asociat.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.