Porunca primarului Turzii: ”Du-te acasă!”

0
Matei

”Du-te acasă”-  a sunat replica primarului Cristian Matei, pe fundalul unei discuții din Consiliul Local în care consilierul local Attila Koloszi cerea explicații secretarului Municipiului Turda. Replica, pe un ton imperative sună ca o poruncă.  ”Mă duc și acasă”, a replicat tot în fundal consilierul local, care a considerat că replica primarului i-a fost adresată. .

Acest conflict verbal a avut loc în ședința Consiliului Local al Municipiului Turda, din 16 mai 2023.

Este imposibili de crezut că replica primarului Turzii i-a fost adresată consilierului local, deoarece ar fi o dovadă de imbecilitate și aroganță politică, în special în condițiile în care PNL se consider un partid democratic și modern.

Să trimiți acasă opoziția din Consiliul Local chiar și în persoana unui consilier  al unui partid de opoziției e o dovadă că acționezi ca un dictator.  Cea mai credibilă și rezonabilă interpretare e aceea că primarul Turzii s-a adresat în fundal unui funcționar public pe care l-a învoit de la serviciu iar schimbul de replici e consecința unei confuzii de comunicare.

   Cristian Matei nu poate fi într-atâta de prost încât să vorbească arogant cu un consilier local care îndeplinește o funcție de demnitate publică atunci când se află în exercitarea mandatului și asta cu un an, înainte de alegeri.

Declarațiile primarului Turzii sunt tot mai des menită să stârnească confuzii printre urmăritori și e dificil de spus dacă întotdeauna ne aflăm în fața unor  erori de interepretare și comunicare sau vorbim de scăpări inteționate ca urmare a unei aroganțe asumate a ediului-șef.

Un exemplu în acest sens este una dintre declarațiile recente  ale primarului Turzii din interviul  <<Podcast de zece… cu Cristian Octavian Matei: „Partenerul meu de afaceri și de viață este soția mea”>>, difuzat de publicația locală aspress.ro la data de 5 mai 2023.

Cristian Matei, vorbind despre hater-rii care-l critică aprecia ”Deci acum nu mă mai afectează hate-ul nici pe mine, nici familia, nici pe funcționarii din Primărie. Aici e problema că jignește personalul unei instituții publice și personalul ar trebui să reacționeze în fiecare zi cu acțiuni în instanță, are rost? ”

Reporter: Timp pierdut…

Cristian Matei: Adică eu m-am gândit la un moment dat că ăștia s-or născut ca să lucrăm noi pentru ei, nu ei pentru noi, da….

Această ultimă replica a primarului e șocantă. ”Hater-ii”, jurnaliști, politicieni de opoziție sau cititori, sunt înainte de toate cetățeni. De fapt și primarul e înainte de toate un cetățean. Cetățenia este principalul atribut social într-o comunitate.

Rețelele sociale abundă de persoane care critică administrația locală.

În accepțiunea lui Cristian Matei, prin extrapolare, toți cei care-l critică s-au născut de fapt ca să lucreze “pentru ei”.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.