Apel de urgență adresat Ministerului Sănătății de către președintele CJ Cluj: Finanțați Centrul de Transplant Integrat Cluj

0
Cartolina Centru Integrat De Transplant

Președintele Consiliului Județean Cluj Alin Tișe a transmis vineri, 5 mai 2023 un apel de urgență prin care cere Ministerului Sănătății să finanțeze Centrul de Transplant Integrat Cluj în condițiile în care serviciile medicale specializate de transplant sunt efectuate acum în condiții inadecvate. Mesajul președintelui CJ Cluj Alin Tișe este redat mai jos.

”Solicit public Ministerului Sănătății, din nou, finanțarea urgentă a Centrului Integrat de Transplant de la Cluj, acesta fiind un proiect strategic de importanță națională!

Condițiile în care sunt efectuate în prezent operațiile de transplant sunt inadecvate.

Intervențiile chirurgicale și tratamentul pacienților la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca se realizează în spații neautorizate și în condiții neadaptate rigorilor actului medical.

Și din acest motiv, la ICUTR Cluj-Napoca au existat și există cazuri grave de infecții intraspitalicești care sunt greu de controlat și de pe urma cărora pacienții și aparținătorii au mult de suferit.

Ministerul Sănătății, însuși, a constatat, în repetate rânduri, faptul că podul este total inadecvat derulării unui act medical modern, de calitate, în condiții de siguranță. Acest lucru trebuie să înceteze ACUM!

Ministerul Sănătății, cel puțin teoretic, caută soluții pentru un nou sediu al Institutului de Transplant Renal.

Nu mai trebuie să o facă, Consiliul Județean Cluj are deja soluția!

Dacă Ministerul Sănătății ar asigura finanțarea, în doi ani Transplantul ar fi în casă nouă.

Tocmai de aceea, ținând cont de câte vieți ar putea fi salvate suplimentar și câtă suferință ar putea fi, astfel, evitată, solicit finanțarea urgentă a Centrului Integrat de Transplant!

Pacienții care au nevoie de transplant merită din partea Ministerului Sănătății șansa de a fi tratați în condiții de siguranță.

Alin Tișe

Președintele Consiliului Județean Cluj

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.