Sindicatul Sanitas a dat în judecată Spitalul Municipal  Turda. ”Struții” de la PNL

0
Spitalturda

Spitatul Municipal Turda a fost dat în judecată de către Sindicatul SANITAS Cluj pentru faptul că nu au fost plătite integral tichetele de vacanță pe anul 2022.

Scandalul a izbucnit în anul trecut, în vară, iar conducerea Spitalului Municipal a refuzat să fie rezonabilă, a explicat Ovidiu Bota, liderul Sanitar Cluj.

În același timp, trei consilieri locali PNL, Igor Cojocaru, Anca Costea și Mara Sur, cadre medicale au adoptat ”politica struțului”, și au eșuat în a-i proteja pe angajații Spitalului Municipal Turda.

Ovidiu Stănilăm,  directorul Spitatului Municipal a ținut sub tăcere conflictul de muncă deși a fost prezent în ședința ordinară a Consiliului Local Turda din luna martie.

Sindicaliștii cer plata integrală a tichetelor de vancață pentru anul 2022. Potrivit liderului Sanitas Cluj, Ovidiu Bota, conflictul de muncă a izbucnit în vara anului trecut, dar conducerea spitatului a refuzat orice conciliere.

”În august 2022 am început să purtăm discuții, să cerem conducerii Spitatului Municipal să plătească eșalonat tichetele, începând cu infirmierii, cu brancardierii, apoi asistente și medici. Logica era să fie date aceste drepturi salariale celor cu veniturile cele mai mici. Am fost refuzați”, explică Ovidiu Bota. Liderul Sanitar spune că va câștiga procesul cu Spitalul Municipal Turda deoarece e vorba de drepturi legale și nu de favoruri care să fie făcute de angajator.

Untitled
Consilierii locali Igor Cojocaru, Mara Sur și Anca Costea au ignorat doleanțele colegilor lor din Spitalul Municipal Turda

Dosarul 1408/117/2023 privitor la conflictul de muncă dintre angajații Spitatului Municipal și conducerea instituției sanitare este înregistrat din 20 martie 2023. În 29 martie a fost înregistrată ultima modificare, fapt care înseamnă, procedural vorbind, că una dintre părți sau chiar magistrații au înregistrat documente în dosar.

Data e importantă, deoarece directorul Spitatului Municipal Turda, Ovidiu Stănilă a fost prezent în 31 martie în ședința ordinară a Consiliului Local Turda. Directorul a fost chestionat de consiliera USR Blăniță Gabriela cu privire la situația tichetelor. Stănilă a admis că tichetele nu au fost plătite integral dar nu a anunțat Consilul Local că sindicatul i-a dat în judecată.

”Struții” de la PNL. Trei consilieri locali au eșuat în protejarea colegilor lor

Situația chemării în judecată a Consiliului Local Turda pentru drepturi salariale neplătite personalului medical de la Spital e una ridicolă, mai ales pentru trei membri ai Consiliului Local Turda.  Igor Cojocaru, chirurg, Anca Costea, asistenta șefă a Spitalului Municipal și Mara Sur, medic endocrinolog sunt cu toții angajați ai Spitatului Municipal dar sunt și consilieri locali.

Ceei trei au adoptat ”politica struțului” și din august până acum s-au făcut că nu cunosc situația de la Spitalul Municipal.

Igor Cojocaru, Mara Sur și Anca Costea au eșuat lamentabil în apărarea drepturilor legale ale colegilor lor.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.