Revenirea PSD.  Scandal politic între PNL și PSD, la Turda

0
Revenirea Psd.  scandal Politic între Pnl și Psd, La Turda

PSD Turda și PSD Câmpia Turzii au organizat un chef spectaculos la sfârșitul săptămânii trecute, cu ocazia Zilei de 8 martie.

Motivele care au stat la baza petrecerii PSD sunt multiple. Cheful dedicat Zilei Femeii a fost și un pretext ca să se marcheze lansarea politică în PSD a lui Avram Gal, cooptat în organizația din Câmpia Turzii a partidului.

 Al doilea motiv a fost unul politic, pentru a transmite mesajul că PSD dorește recâștigarea celor două orașe, Turda și Câmpia Turzii.

PSD a dorit să transmită celor din PNL și electoratului că e pregătit să conducă administrațiile locale din zonă.

PNL a prins mesajul și a ieșit la atac la începutul acestei sptămâni, astfel că acum asistăm la un război al declarațiilor pe plan local,  între cele două formațiuni politice. Cine va câștiga, cine va pierde, rămâne de văzut.

1e4783c9 F96d 41c7 Bec4 C7e8f8677c5f

Când PSD a anunțat un mare chef politic de Ziua Femeii, la Turda, a atras atenția partidelor de opoziție dar și cel al partenerilor de guvernare.

USR a remarcat că pe afișul chefului de Ziua Femeii sunt doar bărbați. PSD a prins mesajul și s-a corectat din mers iar la chef printre vorbitori au apărut și două femei, președinta organizației județene de femei a PSD și deputata PSD de Brașov, Loredana-Ana Predescu.

Cumulat, PSD Turda și Câmpia Turzii au adunat la un loc peste 600 de invitați. Adeversarii politici au fost surprinși de amploarea evenimentului iar criticii PSD au remarcat că e o rispă de resurse. ”Dacă acum adună la un chef 600 de persoane, cum va fi la debutul companiei locale, când se anunță candidaturile”, a comentat un politician PNL din Turda, care a dorit să nu fie menționat nominal.

Marea provocare a PSD a fost însă la adresa orgoliului primarului Turzii, Cristian Matei: PSD a făcut un chef mai mare decât PNL. Așadar de ce nu s-ar schimba și șeriful din oraș?

Cireașa de pe tort care a alarmat PNL a fost însă anunțul făcut de Vasile Dâncu, privitor la faptul că va coordona campaniile locale de la Turda și Câmpia Turzii.

”Eu nicioadată nu am pierdut”, a comentat Vasile Dâncu. Pentru corectitudine trebuie să reamintim că totuși, președintele Consiliului Național al PSD, pierduse doar anul trecut postul de Ministru al Apărării.

D673070a C481 4b64 A118 A27008c731f7
PSD a organizat o petrecere de 600 de persoane, provocând puterea politică a PNL, la Turda și Câmpia Turzii

Răzvan Ciortea, un ghimpe care stă în coasta PNL Turda

Dintre toți politicienii locali care crează neplăceri administrației politice de la Turda, cel mai periculos pentru PNL se poate dovedi Răzvan Ciortea. Subprefectul de Cluj are susținerea instituțională, fie ea chiar și limitată, a funcției sale.

Anunțul că  Vasile Dâncu va coordona campania locală a PSD de la Turda,  are de fapt valoarea unei declarații publice de susținere politică pentru Răzvan Ciortea.

De circa o săptămână, Răzvan Ciortea transmite mesaje directe la adresa administrației primarului Cristian Matei. Liderul PSD îl ia la bani mărunți direct pe primar, căruia îi cere să clarifice chestiuni din administrația locală.

În primă fază i-a cerut primarului să prezinte un calendar al proiectelor europene. Când și cum sunt programate lucrările. Apoi, Răzvan Ciortea pur și simplu a insinuat că primarul Turzii minte când vine vorba de valoarea fondurilor europene accesate. ”Să ne arate contractele”, a comentat Ciortea, lăsând să se înțeleagă că adevărul e altul iar el îl cunoaște.

Ultima postare a liderului social-democrat, prin care i se cerea imperativ primarului Turzii să facă publice contractele, a declanșat reacția PNL Turda a căror lideri erau oricum cu răbdarea întinsă la maximum.

Vrăjeală” de subprefect pesedist, 1 an cu ZERO activitate pentru turdeni dar bogat în chefuri și gargară politică pe banii contribuabililor! La caterincă înainte, la muncă înapoi! Samba și, trabajo, no!

Razvan Ciortea,  pesedistul turdean uns în functia de subprefect printr-o conjunctură politică absolut întâmplătoare, fără a avea vreo realizare care să îl recomande pentru o astfel de funcție, fiind cunoscut în Turda exclusiv prin “activitatea” sa “prolifică” de client al birturilor de cartier, a reușit să bifeze un an de zile cu ZERO activitate ,,strălucită si fructuoasă”, ZERO 0️ realizări pentru cetățeni dar bogată în participarea la diferite paranghelii și chefuri  promovate intens de acesta pe rețelele social media, în interes de serviciu și al cetățenilor, bineînțeles!

Domnule subprefect, cetățenii Turzii nu sunt interesați de participările dumneavoastră la discoteci sau de barurile pe care le frecventați și vă roagă să lăsați ,,vrăjeala”, gargara și declarațiile sforăitoare că nu vă sunt trecute în fișa postului!

Cetățenii Turzii sunt foarte interesați să afle ce ați facut pentru ei și pentru Turda într-un an de zile așa că, din respect pentru aceștia, aveți decența să le spuneți pentru ce sunteți plătit și să le puneți la dispoziție un raport de activitate!”, a comentat PNL Turda pe pagina sa de Facebook.

Replica subprefectului Răzvan Ciortea nu a întârziat

”În loc să se ocupe de dezastrul pe care l-a creat în Turda, primarul penelist Matei Cristian Octavian își pierde cumpătul, pentru că vede numai roșu în fața ochilor!

Dar să te cobori, frustrat, să spui că subprefectul umblă doar prin birturi, când porecla de ”Jack Daniels” i se dă unuia pe care-l știe toată Turda, este o limită a neputinței politice și administrative, la care PSD Turda nu se poate coborî. Nu pentru că nu am putea, nu pentru că nu am avea ce spune, ci pentru că discuțiile și dezbaterile trebuie să fie despre lucrurile care-i interesează cu adevărat pe turdeni”, a comentat Ciortea.

Șapte răspunsuri la întrebările transmise de PSD Turda în numele locuitorilor Turzii

Să le prezentați transparent cheltuielile făcute de Primărie;

Să le arătați contractele semnate pentru sumele pe care le anunțați că sunt bani prin PNRR;

Să le spuneți când se încheie lucrările și ce mai aveți de făcut în acest an, după ce ați depășit termenele de finalizare a lucrărilor de 2-3 ori;

Să le prezentați periodic informări despre implementarea proiectelor, banii europeni care au fost atrași efectiv (nu pe hârtie), să le oferiți termene și să le răspundeți criticilor atunci când vă arată calitatea proastă a lucrărilor;

Să le spuneți de ce ați aprobat majorarea tarifului la salubritate, de ce ați dublat tariful la parcările de reședință (multe dintre ele nefolosite, că sunt lucrări, dar plătite), de ce veți majora tariful la apă din nou (chiar dacă avem cea mai scumpă apă din România);

Să le spuneți cum veți furniza ”curent gratis” pe  o anumită stradă, știți foarte bine unde… (plătit din banul public al contribuabililor);

Să le spuneți când mai ține primarul PNL audiențe cu cetățenii;

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.