Consilier PSD: Primarul Turzii trebuie să reia procesul bugetării participative

0
Consilier Psd: Primarul Turzii Trebuie Să Reia Procesul Bugetării Participative

Foto: Centrul pentru Inițiative de Tineret, Voluntariat și Implicare în Comunitate a fost unul din principalele proiecte finanțate în anul 1019

Proiectele finanțate prin bugetare participativă ar trebui reluate în municipiul Turda, a transmis consilierul local PSD, Cristian Pop. Alesul local a comentat pe margina proiectului de buget, prezentat de municipalitate și l-a ironizat pe primarul Turzii, care a întrerupt procesul de bugetare participativă în urmă cu doi ani, invocând pandemia.

       ” Pe vremea când era la PSD și avea niște consilieri  competenți, primarul Turzii a introdus bugetarea participativă.  Cum a plecat de la PSD, cum a eliminat bugetarea participativă”, a comentat Cristian Pop.

Acesta a atras atenția asupra unei anomalii în bugetul Turzii, descoperită de consilierii PSD.

Se alocă 3 milioane de lei pentru studii noi de fezabilitate. Suma e insuficient explicată după cum cere legea finațelor publice. Să repartiezezi 3 milioane de lei pentru studii de fezabilitate e o risipă evidentă, în condițiile în care în niciun an nu s-au cheltuit toți banii”, a comentat Cristian Pop, într-o postare pe Facebook. Site-ul https://turdadecide.ro/  a rămas activ și păstrează anunțul orginal din 2020 prin care procesul de bugetare participativă a fost suspendat invocându-se starea de alertă. Pe site figurează 19 proiecte finanțate în anul 2019 în urma consultării directe a cetățenilor.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.