Combinații politice:  Liderii din Primăria Turda analizează posibilitatea să lase PMP Turda fără un consilier local

0
Cristian Felezau Foto

PMP Turda ar putea pierde un consilier local, susțin surse politice din Primăria Turda. Situația este una inedită și se datorează unor cumuli de factori.

Consilierul local Emil Moldovan (PMP) a demisionat din funcție la ultima ședință a Consiliului Local iar administrația locală a anunțat deja proiectul de hotărâre de Consiliu Local, de vacantare a postului de consilier local. Proiectul ar urma să fie adoptat în ședința extraordinară din 17 ianuarie.

Intrarea lui Cristian Felezeu în Consiliul Local e problematică din punct de vedere politic pentru primar, mai ales după ce Felezeu a fost concediat de la Compania de Apă. Nu îl vrea în Consiliul Local cu niciun preț. Li s-a dat temă juriștilor să studieze dacă validarea lui Felezeu poate fi blocată pe motiv că nu se știe exact cine sunt președinții PMP de la Turda și Cluj. Practic în PMP e o luptă pentru putere și președinții celor două grupări din PMP- cea a lui Diaconescu și cea a lui Tomac se contestă reciproc. Pentru primarul Turzii  este suficient ca Andrei Maxim, președintele PMP Cluj al grupării Cristian Diaconescu să dea o  hârtie care să contrazică hârtia președintelui PMP Cluj Cristian Lungu și să existe motive să se amâne proiectul de hotărâre. Se iau în calcul mai multe variante, o temporizare a deciziei cu consultarea Prefecturii. In extremis, se ia în calcul un scenariu și mai pervers, să introducă ambele  proiecte pe ordinea de zi, cu variantele celor doi președinți ai PMP Cluj iar proiectele pot pica la vot, deoarece e destul pentru consilierii PNL să susțină că nu știu exact cine e președintele legitim și care e următorul pe liste, așadar nu vor să greșească și se vor abține”, explică o sursă din PNL Turda.  

Adrian Nap, președintele PMP Turda susține că nu a auzit un astfel de scenariu dar o astfel de situație va fi o sinucidere politică pentru administrația Matei. ”Primarul va dovedi că îi este frică de PMP Turda și de consilierii locali ai PMP. În plus e un alt motiv pentru sesizări penale”, explică Adrian Nap.
Argumentele președintelui PMP nu sunt însă chiar așa de puternice în raport cu efectele mult mai devastatoare din punct de vedere politic pentru primar, a prezenței unei alte voci critice în Consiliul Local.  

Riscurile unor procese ale administrației locale cu PMP și Felezeu sunt mai mici decât riscurile poltice ca primarul să trezească cu un nou adversar în Consiliul Local, motivat și politic și personal să-l critice.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.