Bugetul Turzii a intrat în procedura de dezbatere publică. Turdenii pot formula propuneri și contestații

0
Bugetul Turzii A Intrat N Procedura De Dezbatere Public Turdenii Pot Formula Propuneri I Contesta Ii

Turdenii pot formula propuneri și contestații la bugetul local până la data de 19 ianuarie, a anunțat Primăria Turda, odată cu supunerea proiectului de buget pentru anul 2023 în procedura de dezbatere publică. Contestațiile la buget se pot trimite pe adresa directiaeconomica@primariaturda.ro

Municipalitatea are obligația legală de a ține proiectul de buget în dezbatere publică timp de 15 zile, potrivit Legii finanțelor publice locale.

Procedura de elaborare a bugetului local al municipiului Turda pentru anul 2023 e întârziată la fel ca și în anii anteriori. De foarte multă vreme administrația locală de la Turda nu supune bugetul orașului unei proceduri serioase de dezbatere publică iar lucrurile sunt făcute cu rapiditate maximă, astfel încât nici cetățenii dar nici opoziția locală nu reușesc să analizeze pertinent propunerile bugetare.

Psd

” Ce fac cu banii?   Aceasta e întrebarea pe care trebuie să le-o punem celor din Primăria Turda și lui Cristian Matei, acum la început de an”, a comentat consilierul local Cristian Pop. Într-o postare publică pe Facebook acesta le-a cerut turdenilor să trimită propuneri pentru elaborarea bugetului. ” Nu promitem că primarul ne ascultă, deoarece am observat că nu-i ascultă nici pe turdeni, dar e important să le trimitem propuneri pentru buget, ca să nu zică cumva că noi, cetățenii, nu am avut propuneri. Așa că e foarte importat ca dacă aveți propuneri: că e vorba de o stradă neterminată, că e vorba de o investiție pe care o vreți în zona unde locuiți, acum e momentul să trimiteți cereri la Primărie, în aceste două săptămâni, până la 19 ianuarie”, a comentat alesul local.

Consilierul local a mai cerut public a Primăria Turda să explice o serie de capitole bugetare referitoare la proiectele cu finanțări naționale și europene, prin prezentarea unei liste cu proiectele finanțate și stadiul de implementare.

”E importat ca turdenii să știe pe ce se cheltuie banii”, a comentat Pop.

Primarul e ironic cu turdenii, crede președintele USR Turda, Ciprian Rigman

USR Turda a anunțat că a început analiza propunerii de buget local, dar că așteaptă o serie de clarificări din partea primarului Cristian Matei, care e ordonatorul principal de credite.

Usr

E al nu știu al câtelea an în care pentru a obține anexele și documentele din cuprinsul bugetului, trebuie să faci cerere scrisă, în condițiile în care la Cluj-Napoca, proiectul cuprinde toate anexele. Primarul e ironic cu turdenii. Deși  legea cuprinde doar contestația cetatenilor pe articolele bugetului, un primar transparent si aproape de oameni ar culege si propuneri pentru buget din partea cetățenilor care plătesc taxe și impozite”, a comentat Ciprian Rigman, președintele USR Turda.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.