Coincidență cosmică: Poliția Județeană a avizat blocatoarele de pe str Coșbuc în aceeași zi în care am întrebat de ele

0
7522f672 67ce 48ce Aab2 0073da1d6060

Politică și Putere a cerut Poliției Județene Cluj printr-o cerere formulată în baza Legii 544/2001 să precizeze dacă  semaforul cu buton instalat la  capătul străzii Bucovinei din Turda, spre  direcția Cluj Napoca (E81) înaintea intersecției cu strada Andrei Murășanu are avizul Poliției. Deasemenea s-a solicitat ca IJP să clarifice dacă opritoarele montate pe strada George Coșbuc din Turda au avizul Poliție. Cererea a fost formulată la data de 2 noiembrie iar la data de 11 noiembrie, IJP a anunțat că are nevoie de 30 de zile pentru a formula un răspuns.  

Răspunsul Inspectoratului Județean de Poliție

Urmare a solicitării dumneavoastră, formulate în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, înregistrată la Compartimentul de Relaţii Publice cu numărul 385.863/02.11.2022, vă comunicăm următoarele: Referitor la punctul 1 din solicitare, Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Turda a emis avizul cu nr. 607.660/19.04.2018, transmis Primăriei municipiului Turda, privind proiectul „Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona de vest a municipiului Turda”.

Referitor la punctul 2 din solicitare (cel referitor la blocatoarele de pe strada Coșbuc- nn) , Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a emis avizul cu nr. 806.787/02.11.2022, transmis Primăriei municipiului Turda,  privind proiectul „Restaurarea, conservarea, reabilitarea clădirii fostei judecătorii și redestinarea ei ca centru de cultură, artă și tradiții, secțiunea A-imobil monument istoric, secțiunea B-spațiu public urban-acces lateral”. 

Inspectoratul Județean de Poliție nu explică însă cum de Municipiul Turda, care e administratorul drumului a instalat blocatoarele înaintea emiterii avizului Poliției Rutiere nici de ce municipiul Turda nu a fost sancționat. În plus, blocatoarele sunt amplasate departe de clădirea Judecătoriei, dincolo de podul peste valea Racilor.

Recomandarea IJP:  Dacă e periculos pentru siguranța circulației, sesizați la Primăria sau Poliția Rutieră

Politică și Putere a sesizat IJP Cluj cu privire la semaforul de pe strada Bucovinei din Turda ca urmare a faptului că mai mulți cetățeni au sesizat că așa cum e amplasat e periculos pentru siguranța circulației. Mai persoane au fost accidentate acolo, pe vechea trecere de pietoni. Problema e că pe direcția Cluj- Turda semaforul din interescție este setat verde intermitent, iar imediat după curbă dai peste semaforul cu buton.

”Pentru problemele legate de mijloacele de semnalizare rutieră sau în cazul identificării unor situații periculoase pentru fluența și siguranța circulației pe drumurile publice, încurajăm cetățenii să depună sesizări la administratorul drumului public sau la structurile de poliție rutieră” se arată în răspunsul IJP.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.