”Nenea Balibacea, ne predă la mate”. Ovidiu Vancea, a ajuns profesor de matematică la Colegiul Național Mihai Viteazu

0
Balib1

  Subiectul zilei în școlile din Turda este acela că Ovidiu Vancea, poreclit Balibacea a ajuns profesor suplinitor la Colegiul Național Mihai Viteazu. Conducerea liceului nu a putut fi contactată pentru o confirmare oficială, dar profesori de la CVMV au confirmat informația. ”Eram convinsă că se numește Balibacea, ziceți că-l cheamă altfel?”, a întrebat o veche profesoară de la Colegiul Național Mihai Viteazu.

Informația a stârnit agitație în oraș. Ovidiu Vacea ar fi predat ore de matematică la clasele a IX-a. ”Eu am aflat de la o prietenă, i-a venit copilul acasă și i-a spus, nenea Balibacea ne predă la mate”, poveste o sursă Politică și Putere.

Ovidiu Vancea, poreclit Balibacea a fost prezentat de presa județeană și națională drept șeful unei grupări infracționale. Ultimele referiri din presă privitoare la acuzațiile la adresa sa datează din 2015, cu referire la o sentință a Curții de Apel Cluj prin care Ovidiu Vancea a primit 10 ani de închisoare, în 2013. Sentința de atunci urma să poată fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar portalurile de justiție nu mai arhivează dosare așa de vechi. Nu se mai știe care a fost verdictul în cazul unui recurs sau dacă acesta a exista. Chiar și în cazul unei condamnări definitive, jurisprudența Uniunii Europene insistă pe instituția reabilitării: o persoană condamnată care și-a ispășit pedeapsa trebuie reintegrată și tratată fără discriminare de către societate. Angajarea lui Ovidiu Vancea la CNVM stârnește reacții în oraș, chiar dacă legendele locale vorbesc despre faptul că are abilități excelente la matematică.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.