Drept la replică. Primăria a virat banii pentru gaz la Școala Horea, Cloșca și Crișan în data de 7 noiembrie 2022

0
Drept La Replic Prim Ria A Virat Banii Pentru Gaz La Coala Horea Clo Ca I Cri An N Data De 7 Noiembrie 2022

Având în vedere articolele de presă referitoare la situația apărută la Școala Horea Cloșca și Crișan venim cu următoarele precizări:

În data de 31.10.2022 în ședința ordinară  a Consiliului Local a fost aprobată, printre altele, și suplimentarea bugetului Școlii Horea, Cloșca și Crișan cu suma de 25.000 lei pentru plata facturilor restante la încălzire (HCL nr.228/31.10.2022). Urmare a acestei hotărâri s-au urmat procedurile de întocmire și validare a bugetelor rectificate (inclusiv bugetul Școlii Horea, Cloșca și Crișan și bugetul consolidat al UAT Municipiul Turda). Bugetele astfel întocmite se încarcă în sistemul național de raportare pentru validare, se transmit spre verificare și aprobare de către DGRPF Cluj, după care ele devin operabile. După ce bugetele devin operabile (nr. DGRFP 4163/04.11.2022) ordonatorul principal de credite (primarul municipiului Turda) aprobă deschiderile de credite bugetare pentru ordonatorii terțiari de credite (în speța Școala Horea, Closca și Crișan) care face demersurile procedurale pentru a putea utiliza creditele aprobate. În data de 07.11.2022 ordonatorul principal de credite, primarul municipiului Turda, a semnat deschiderea de credite in valoare de 25.000 lei pentru Scoala Horea,Cloșca și Crișan.

Sumele primite ca suplimentare în bugetele instituțiilor de învățământ subordonate nu se transferă în conturile acestora, ele se alocă prin deschidere de credite bugetare și se pot plăti când există îndeplinite condițiile procedurale (facturi, recepții în platforma specializată a Ministerului de Finanțe) și disponibilități bănești în conturile municipiului Turda.

Astfel, administratia publică locală a făcut toate demersurile pentru sprijinirea instituției, iar dacă Școala Horea, Cloșca și Crișan a întreprins măsurile procedurale începând de mâine pot achita facturile pentru încălzire.

Dorim să specificăm că rezolvarea acestor aspecte țin de managementul școlii având posibilitatea să gestioneze astfel de situații folosind bani de la alte articole. Din păcate, această instituție de învățământ este singura care se confruntă cu situații limită cauzate de unele probleme interne prin care se întârzie foarte mult cu transmiterea situațiilor. Din cele comunicate de reprezentanții școlii aceste situații au apărut din motive obiective, persoana responsabilă cu gestionarea contabilității fiind deseori în imposibilitatea îndeplinirii atribuțiilor.

Biroul de presă

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.