Întârzieri de 4 luni la proiectul Tureni-A3. Rămâne să mai vedem la anul

0
Autostrada T

Proiectul conexiunii auto Tureni-A3 are o întârziere de peste 4 luni, a confirmat CNAIR, la o solicitare adresată în baza Legii 544/2001 de către un turdean care monitorizează proiectul. Dan Anca din Turda, este exasperat de faptul că strada Dr. Ioan Rațiu din oraș e intens circulată iar autoritățile locale și naționale nu fac nimic pentru a rezolva problema. Acesta a cerut administrației locale să monteze limitatoare de viteză dar în același timp formulează cereri pentru a afla stadiul lucrărilor la proiectul de legătură rutieră dintre DN1 și A3.

” E o întârziere de 4 luni, în loc să fie făcută achiziția lucrărilor în septembrie se va face, poate, în ianuarie. În luna ianuarie trebuiau începute lucrările deja”, spune Dan Anca.

Motivul oficial al întârzierilor e acela că au fost întârzieri în obținerea Hotărârii de Guvern pentru exproprieri și a Deciziei de expropriere, o etapă esențială a proiectului.

Aprobarea indicatorilor tehnico-economici a fost făcută în 30 iunie 2022, prin Hotârâre de Guvern iar astfel s-a finalizat etapa studiului de fezabilitate. La data de 14 octombrie era în curs emiterea hotărârii de guvern pentru exproprieri cu termen de finalizare estimată în noiembrie 2022. Până în 17 octombrie trebuia predat Proiectul Tehnic și Proiectul pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC).  Potrivit contractului urmează faza Proiectului Tehnic Final cu durata de proiectare de 1 lună.

Termenul destinat pentru demararea achiziției de lucrări este luna ianuarie 2023, anunță CNAIR, dar ar trebui să ținem cont că tot acest calendar depinde și de faptul că în decembrie vin sărbătorile, la români.

O monitorizare a proiectului face și deputatul USR de Cluj, Viorel Băltărețu. Deputatul clujean care a pus presiune pe companiile naționale și în cazul podului peste râul Arieș, de la Turda a anunțat că se va întâlni în această săptămână cu reprezentanți din Ministerul Transporturilor și cu dl Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

solicitare-informatii-ref-drum-de-legatura-a3-dn1-1-2-1

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.