Un fermier din zona Turzii printre viitorii cumpărători ai fabricii de zahăr de la Luduș

0
Foto Deschiderea

Directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Mureş, Ileana Guşatu, a declarat joi, pentru Agerpres, că în urma negocierilor dintre cultivatorii români de sfeclă cu patronatul fabricii de zahăr din Luduş, Tereos SA, s-a ajuns la un acord de principiu prin semnarea unui memorandum de achiziţie a fabricii de către fermierii români, însă mai este nevoie şi de acordul companiei mamă din Franţa.

Memorandumul a fost semnat în 12 octombrie de fermieri din zona Transilvaniei, au arătat sursele guvernamentale. Printre co-semnatari se află și un fermier din zona Turzii.

Informații detaliate privind tranzacția nu pot fi făcute, deoarece memorandumul are clauze de confidențialitate, au mai precizat sursele guvernamentale citate de Adevărul.

Se știe însă că e vorba de șapte fermieri din Sibiu, Mureș, Cluj, Brașovm inclusiv un fermier din zona Turzii. Printre co-semnatari se numără fermieri cu puternic potențial financiar din Transilvania iar intenția este aceea de modernizare gradată a fabricii de la Luduș și diversificarea producției cu linii tehnologice noi.

Procesul de achiziție a fabricii de zahăr de la Luduș va salva ultima fabrică de zahăr din cele 33 care au existat în România. Până în anul 2021, zahărul obţinut din sfecla de zahăr cultivată în România a asigurat aproximativ 25% din necesarul de consum intern de 500.000 tone zahăr/an.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.