Drept la replica al Primăriei Turda, referitor la articolul” Au spart strada Frăgăriște la doi ani de la inaugurare. Consilierul Attila Kolozsi suspectează o spălare de bani”

0
8f080493 8404 497c Ad66 Fa091a4abb3a

Referitor la conținutul dreptului la replică transmis mai jos, Politică și Putere face următorele precizări: Articolul ” Au spart strada Frăgăriște la doi ani de la inaugurare. Consilierul Attila Kolozsi suspectează o spălare de bani” a fost redactat în urma unei sesizări a unor locuitori ai străzii Frăgăriște, care de altfel l-au sesizat și pe consilierul local Attila Kolozsi. Politică și Putere l-a contactat pe Directorul tehnic al Primăriei Turda, cel mai avizat să explice situația. Acesta a precizat că, ocupat fiind, va remite solicitarea către persoana responsabilă de proiect care va da toate lămuririle necesare. Directorului tehnic i s-au explicat premisele solicitării și anume reacția publică la lucrările de pe stradă precum și importanța unor clarificări pe marginea subiectului. Publicația Politică și Putere a așteptat un punct e vedere al persoanelor abilitate, dar clarificările nu au venit.

Mai jos, aveți conținutul integral al Dreptului la replică, al Primăriei Turda.

”Corecta informare a opiniei publice presupune realizarea unei documentări în vederea prezentării stării de fapt reale, însă materialul postat denotă grave carențe de documentare, prezentând distorsionat starea de fapt.

Mai mult, lipsa Dvs. de documentare (și obiectivitate) este evidentă în condițiile în care nu ați solicitat un punct de vedere instituției noastre, ci ați preferat doar să contactați persoane din cadrul aparatului de specialitate al Primarului. Or, punctul de vedere solicitat în această modalitate poate fi doar un punct de vedere personal exprimat de persoanele în cauză, iar nu un punct de vedere oficial.

Precizăm că proiectul european de reabilitare și modernizare a cartierului Băi Sărate care cuprinde 20 de străzi, pe care îl menționați Dvs. a fost aprobat prin HCL nr. 83 din 14.03.2017 privind aprobarea Documentatiei de Avizare pentru Lucrari de Interventii – DALI si principalii indicatori tehnico-economici aferenti obiectivului de investitii: « Reabilitare si modernizare strazi in municipiul Turda – CARTIERUL BAI SARATE – LOT 2 » pentru includerea la finantare in cadrul Programului National de Dezvoltare Locala, perioada de implementare 2017 – 2020, referitor la strada Frăgăriște aprobându-se în această etapă doar realizarea unor lucrări la trotuarul de pe partea stângă (la urcare) unde au fost montate dale și asfaltarea accesului la proprietățile situate pe partea dreaptă.

Deși se susține că au spart strada Frăgăriște la doi ani de la inaugurare, afirmația Dvs. este nereală în condițiile în care recepția lucrărilor mai sus menționate, realizate pe strada Frăgăriște, a fost realizată în luna noiembrie a anului 2021, conform Procesului-verbal nr. 28943 din 14.12.2021

Ulterior, în condițiile existenței sumelor necesare, s-a decis ca partea carosabilă să fie extinsă pentru pista de biciclete, iar trotuarele de pe partea dreaptă să fie modenizate cu dale, chestiune supusă dezbaterii și aprobării CL al Municipiului Turda în ședința din data de 11.02.2022 fiind adoptată HCL nr. 27/11.02.2022 privind aprobarea principalilor indicatori tehnico-economici și a devizului general pentru obiectivul de investiții “Reabilitare și modernizare infrastructură rutieră și utilități din corpul drumului în Băile Turda (str. Frăgăriște, Aleea Băilor)”.

Cu privire la afirmațiile citate de către Dvs. și atribuite unui consilier local care suspectează o spălare de bani, avem serioase rezerve că acestea aparțin domnului consilier local Attila Kolozsi în condițiile în care acesta a participat la dezbaterea proiectului de hotărâre și a votat pentru aprobarea HCL nr. 27/11.02.2022 privind aprobarea principalilor indicatori tehnico-economici și a devizului general pentru obiectivul de investiții “Reabilitare și modernizare infrastructură rutieră și utilități din corpul drumului în Băile Turda (str. Frăgăriște, Aleea Băilor)”, urmând însă ca acest lucru să fie stabilit, conform prevederilor legale, de către alte instituții și organe abilitate.

Față de cele mai sus menționate, apreciem că este inacceptabil să fie făcute afirmații care denotă lipsa documentării și/sau reaua-credință, iar o sursă de informare să fie transformată într-o sursă de dezinformare și o portavoce pentru mizerele obiective electorale ale unora sau altora.

Biroul de presă

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.