Au spart strada Frăgăriște la doi ani de la inaugurare. Consilierul Attila Kolozsi suspectează o spălare de bani

0
8f080493 8404 497c Ad66 Fa091a4abb3a

foto: Locuitorii străzii Frăgăriște au rămas siderați după ce s-au trezit că un excavator le sapă strada recent asfaltată

Strada Frăgăriște din Turda a intrat din nou în modernizare la doar doi ani de la inaugurarea ei. Presa locală anunța în septembrie 2020 că strada a fost finalizată cu succes.

”Rând pe rând, și străzile din Cartierul Băi devin demne de un oraș turistic, european”, scria publicația locală TurdaNews în timp ce TurdaInfo scria în noiembrie 2019 că modernizarea străzii Frăgăriște a demarat și se face “ca la carte”.

La mijlocul săptămânii trecute, administrația locală a anunțat restricții de circulație în zonă, deoarece strada intră din nou în reabilitare.

Strada arată de parcă e bombardată. Am fost acolo și oamenii zic că se încarcă umplutura drumului în bascule și se duce în altă parte. Nimeniu nu știe unde, iar executivul primarului Cristian Matei nu a explicat în Consiliul Local ce lucrări se mai fac pe o stradă recent asfaltată. Eu suspectez că e o spălare de bani, cineva duce umplutura aia undeva. Aștept explicațiile executivului Primăriei”, a comentat consilierul local Attila Kolozsi.

Contactat telefonic, directorul tehnic al Primăriei Turda, Ovidiu Găină a precizat că nu poate vorbi dar a solicitat să i se trimită un mesaj, urmând ca să redirecționeze întrebarea spre persoana răspunzătoare de proiect. Un răspuns detaliat privitor la lucrările de Frăgăriște nu a mai fost transmis ulterior.

Strada Frăgăriște face parte din proiectul european de reabilitare și modernizare a cartierului Băi Sărate care cuprinde 20 de străzi: Aleea Alexandru Borza, Aleea Băilor, Aleea Durgăului, Aleea Mureș, Aleea Olt, Str. Alunișului, Str. Barbu Lăutaru, Str. Caisului, Str. Câmpului, Str. Castanilor, Str. Cireșului, Str. George Enescu, Str. Gheorghe Dima, Str. Mărului, Str. Nucului, Str. Piersicului, Str. Prunului, Str. Șesului, Str. Vișinului.

Într-un raport al Primăriei Turda, emis la 3 ianuarie 2022, proiectul de modernizare a străzilor din Cartierul Băi era prezentat ca și finalizat în proporție de 96%.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.