Ședință extraordinară a Consiliului Profesoral al CNMV. Se discută managementul conducerii

0
Yxnoptqymmrlndfknjzkmgi2n2vkowq4mzvjm2zizdy2ngy0 Thumb

Conducerea Colegiului Național ”Mihai Viteazul” din Turda este supusă astăzi unui examen dur, după ce mai bine de o treime din profesorii celei mai bune unități de învățământ din oraș au convocat o ședință extraordinară a Consiliului Profesoral, pentru a discuta despre modul în care e condus colegiul. Întrunirea are loc pe fondul unor critici referitoare la modul în care este condus CNVM, iar o parte a profesorilor susțin că manangementul e defectuos, cu ingerințe politice și derulat prin nerespectarea procedurilor legale. Conducerea CNVM a respins în urmă cu 2 săptămâni orice acuzații de incompetență managerială.

Ședința a fost convocată pentru luni, 29 august, ora 10.

Cu o oră înainte de ședința extraordinară, directoarea colegiului, care e așteptată să dea explicații în fața profesorilor, nu era prezentă în unitatea de învățământ.

Convocare extraordinară a ședinței Consiliului Profesoral, se poate face doar la cererea a o treime din profesorii cu norma de bază în liceu. Consiliul Profesoral are rol de decizie instructiv-educativ și funcționează separat de Consiliul de Administrație al unității de învățământ.

Peste cincisprezece profesori ai Colegiului Național Mihai Viteazu au acceptat să semneze convocatorul iar subiectul ședinței extraordinare este managementul actualei conduceri. O parte a profesorilor din CNVM îi reproșează directoarei Codruța Andreica că nu respectă procedurile și protocoalele și că activitatea de management este una haotică și necorespunzătoare. Profesorii spun că se impune demisia directoarei CNVM, vacantarea postului și organizarea unui concurs veritabil pentru alegerea unui nou director. În urmă cu circa două săptămâni, subrefectul de Cluj, Răzvan Ciorta a adus acuzații similare, printr-o scrisoare deschisă.

Directoarea Codruța Andreica a respins public acuzațiile de incompetență managerială. ”La ISJ, Primăria Municipiului Turda și CNMV nu există sesizări înregistrate care să vizeze activitatea managerială. În absența acestora, orice acuzație este nefondată și exprimă strict o poziție personală”, a răspuns Andreica, acuzațiilor publice.

Ședința extraordinară a profesorilor de la CNVM e un eveniment important pentru sistemul de educație din Turda deoarece este pentru prima dată pe plan local când profesorii unui liceu se mobilizează pentru a convoca o întrunire profesională în care să se discute modul în care este condusă unitatea școlară.

Inițiatiatorii procedurii de convocare au refuzat să explice care e ordinea de zi a ședinței și ce se va discuta acolo. ”Profesorii trebuie să fie protejați înaintea ședinței atât de presiunea opiniei publice, cât și de orice ingerință politică. Sunt discuții profesionale, despre soarta colegiului și trebuie purtate civilizat și fără orice fel de presiuni exterioare”, a declarat pentru Politică și Putere, unul dintre inițiatori.

Este neclar dacă directorarea Codruța Andreica va ajunge la ședința Consiliului Profesoral și va profesorilor explicațiile așteptate.

La ora 8.45, directoarea CNVM nu era prezentă în sediul CNVM. Anterior, în jurul orei 8.05, directorul adjunct Florin Potora a declarat pentru Politică și Putere că directoarea CNVM nu e în clădire și că el nu a fost delegat să participe la ședința Consiliului Profesoral.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.