Salina Turda construiește o parcare ce costă cât un apartament de lux la Miami

0
Am1 Amr

foto: piscina exterioară a apartamentului rezidențial din Miami, apartament ce e mai ieftin decât parcarea pentru mașini, construită de Salina Turda

Salina Turda a obținut aprobarea Consiliului Local Turda pentru a construi o parcare estimată la 2 milioane de lei, echivalentul a peste 450.000 de euro. Politica si Putere a căutat ce fel de proprietăți pot fi cumpărate în lume de banii ăștia.

La 430.000 de dolari, cam la cât se învârte parcarea Salinei Turda îți poți cupăra un apartament rezidențial la Miami , cu piscină interioară iar în incinta imobilului există chiar și bar și restaurant plus o altă piscină în aer liber. Construirea unei parcări în Turda, România e mai scumpă decât valoarea de piață a unui apartament rezidențial în Miami.

Dacă nu vă place la Miami, ne putem muta la Hollywood. Cu cât construiește Salina Turda o parcare, cumpărăm la Hollywood o casă frumoasă.

Dacă SUA e prea departe, la valoarea parcării Salinei Turda, ne putem muta în Franța. La 430.000 de euro ne luăm trei vile cu personalitate în Campagne- Ardenne sau oriunde în Burgundia.

Vila145000
Construirea parcării la Salina Turda, valorează cât trei vile în Burgundia

Știu că toate calculele pentru o investiție nu se fac așa, că toate costurile includ și proiectare, avizare și construcții-montaj (valoarea cea mai mare a lucrării) dar tot nu m-am putut abține să nu calculez câți saci de ciment se pot cumpăra de 2 milioane de lei. Răspuns 66.666 de saci Romcim Ultra, adică 2, 6 milioane de kg de ciment, la sacul de 40 de kg.

Consilierii locali din Turda au aprobat lista de investiții a Salinei Turda fără să vadă un proiect tehnic. Doar consilierii PSD au chestionat administrația locală dacă nu cumva prețul e prea mare.

Lista de investiții a Salinei Turda nu a fost una explicită, ca să înțeleagă consilierii și turdenii cât de lungă și lată va fi parcarea de 2 milioane de lei, nici dacă va fi o parcare nouă sau se reamenajează cea veche, dacă e vorba de o parcare subterană și/sau supraetajată.

După valoarea mare, presupunem că e o parcare nouă și putem să ne facem o idee despre mărimea investiției, dacă suntem din oraș. Dacă știm că se va construi undeva peste drum de Salina Turda ne cam putem imagina cât de mare va fi investiția de 2 milioane de lei a Salinei Turda.

Aceast tip de obiective de investiții la valori imenese nu este unic la Turda. Municipalitatea a aprobat construirea unui sens giratoriu de 2,5 milioane de lei la intersecția cu strada Basarabiei, în Turda Nouă.

Nu mai are sens să calculăm și pentru investiția asta câte vile valorează în Franța.

Sensul giratoriu proiectat lângă parcul din Turda Nouă, preconizat a fi construit din bani împrumutați de municipiul Turda nu a mai fost construit, deocamdată.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.