Consiliul local Turda este pus să aprobe mâine noile sume de bani alocați FC Arieșul dar și noua conducere a clubului pentru următorii 4 ani.
Șocul îl reprezintă, în premieră, reducerea sumei de bani alocată clubului din bugetul local, de la 100.000 de lei/lună la 70.000 de lei/lună.
Proiectul de hotărâre supus mâine aprobării Consiliului Local nu are nici cea mai elementară explicație sau justificare financiară a alocării celor 70.000 de lei. Nimeni nu explică pentru ce sunt acești bani, care e argumentul sportiv sau financiar pentru alocarea acestor bani, la ce vor fi folosiți. De ce e nevoie de 70.000 și nu de 40.000 sau 50.000 de lei. Nu există un plan de manangent, nu sunt descrise ținte sportive de atins, nu e precizat absolut nimic.
Doar atât că primarul Turzii, pentru că poate și vrea, alocă bani iar Consiliul Local, sub comanda politică a primarului, președinte de partid, va aproba.
Surse din Primăria Turda vorbesc despre un comportament agresiv al primarului Turzii la adresa lui Arthur Podar, noul președinte al clublului. Primarul l-ar fi dat afară pe Podar după ce acesta ar fi mers în audiență pentru a cere banii necesari înscrierii în ligă. Potrivit unor surse, sâmbătă, edilul șef ar fi acceptat continuarea aventurii cu fotbalul, dar la doar câteva zile distanță și-a schimbat opinia.
”Cu 70.000 de lei n-ai ce căuta nici în liga a III-a, nici în liga a IV-a, rămâi cu doar 3-4 grupe de copii, dar dacă nu sunt înscriși prin federație să mergi la meciuri prin țară, pe ce se cheltuie 70.000 de lei lunar? Că te duci să joci la Gherla și Huedin?”, explică persoane implicate în fotbalul turdean.
Pe ordinea de zi a unei ședințe de îndată a Consiliului Local Turda, din 10 august, se află proiectul prin care se schimbă și conducerea clubului. Florin Potora a demisionat iar foști acționari minoritari ai clublului reununță la calitatea de membri.
Printre cei care vor conduce clubul de fotbal se regăsește și consilierul local Sima Radu Mihai, fiind eliminat Oltean Cornel.
Pentru profanii fotbalului de la Turda e greu de înțeles cum poate funcționa clubul de fotbal cu 70.000 de lei lunar, la fel de bine cum funcționa cu 100.000 de lei lunar. Vorbim de o spălare de bani și sifonarea fondurilor publice sau pur și simplu managementul sportiv a ajuns așa de performant încât brusc se realizează o economie bugetară de 30.000 de lei lunar?