Turda a primit titlul de oraș sustenabil deși înregistrează serioase carențe privitoare la serviciile publice

0
Turda A Primit Titlul De Oraș Sustenabil Deși înregistrează Serioase Carențe Privitoare La Serviciile Publice

Turda a primit titlul de „Comunitate Sustenabilă – European Energy Award, o distinctie acordată de către un ong. Evenimentul a avut loc in prezența excelenței Sale Arthur Mattli, Ambasador al Confederației Elvețiene în România și a doamnei Marinela Ivan, responsabil cu proiecte de cooperare în cadrul Ambasadei Elveției. Titlul este o certificare a managementului calitătii in domeniul managementului sustenabil.

Primarul Cristian Matei crede că Turda se apropie de stilul unui oraș elvețian. Zice că face a doua Salină și a precizat că valoarea totală a proiectelor europene de l Turda, se ridică la circa 850 milioane de euro.

Turda A Primit Titlul De Oraș Sustenabil Deși înregistrează Serioase Carențe Privitoare La Serviciile Publice

Primarul municipiului Turda, Cristian Matei a explicat că titlul a fost acordat ca o recunoaștere a investițiilor maisve in proiecte sustenabile. Primarul Turzii a mentional Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. Primarul a mai mentionat investitia de 18 milioane de euro pentru Sala Polivalentă, proiectul Aquaparkului in valoare de 20 de mulioane de euro și investitiile in conservarea Castrului Roman.

“Am fost intrebat în 2016 de către presă cum doresc să arate Turda peste 10 ani. Ca un oraș elvețian, am răspuns”, a declarat primarul Turzii.

Ambasadorul Elvetiei a salutat schimbările prin care trece Turda si a felicitat activitatea echipei si a primarului Turzii. Ambasadorul Elvetiei a precizat ca acordarea titlului de oras sustenabil este facută in cadrul unui proiect ce sustine energia sustenabilă.”Avem un vis sa avem orase mult mai eficiente energetic. Acest titlu este o unealtă de management pentru Primărie care trebuie sa se raporteze la o serie de indicatori. Nu este un premiu ca să celebrăm ca un premiun Oscar ci este o unealtă”, a arătat ambasadorul Elvetiei.

Care sunt lacunele grave privitoare la serviciile publice din Turda?

Implementarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă inregistrează întârzieri semnificative potrivit Ministerului Fondurilor Europene, in unele cazuri gradul de realizare la nivelul anului 2021 fiind de sub 30 % pe o serie de sectoare.

Serviciul public de iluminat este atribuit in mod abuziv necompetitiv, pentru a-l treilea an consecutiv fapt care blocheaza investitiile sustenabile propuse de specialiști prin studiile de oportunitate.

Lucrările de reabilitare a drumurilor sunt semnificativ sub standarde, potrivit constatărilor Inspectoratului de Stat în Constructii.

Administrația publică locală este acuzată de practici neconcurențiale în atribuirea contractului de concesionare a serviciului public de transport prin falsificarea studiului de oportunitate

Resursele financiare ale unor institutii publice sunt drenate pentru sustinerea neoficială a unor activităti sportive- Ex. Colegiul Tehnic obligat sa plateasca cheltuieli de cazare si consumul unor jucatori ai echipeinde handbal.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.