Revitalizarea orașelor fortărețe. Primăria Turda a găzduit finalizarea unui proiect UE de bune practici

0
Revitalizarea Orașelor Fortărețe. Primăria A Găzduit Finalizarea Unui Proiect Ue De Bune Practici

Primăria Turda a gazduit conferința de final de proiect privitor la revitalizarea orașelor fortărețe si a forturilor militare. Proiectul vizează sprijinirea politicilor regionale privind protejarea și durabilitatea cetăților.

Conferința a avut loc la sediul Primăriei Turda, în 30 iunie 2022, de la ora 10, în prezența primarului Turzii, Cristian Octavian Matei.

Potrivit organizatorilor, miza proiectului este scoaterea din adormire a orașelor fortărețe, prin adoptarea unor politici publice eficiente. Ioana Dragoș (ADR NV) spune că proiectul a debutat acum trei ani între 7 țări, dar din cauza pandemiei s-a derulat mai mult în mediul online.

Proiectul se va finaliza cu implementarea unui Plan de acțiune pentru Regiunea Nord Vest. Conferința a fost completata de o vizită tematica la Castrul Roman și un prânz.

Primarul Cristian Matei a salutat organizarea proiectului si a menționat că Turda este unul din orașele interesate de conservarea clădirilor de patrimoniu medievale și a zonelor turistice. Primarul Cristian Matei a mentionat informativ proiectul de 40 de milioane de euro de modernizare a Salinei Turda.

Interesat de castelele medievale e și ginerele primarului Turzii, Ionuț Bogdan Bobic care e și director al Companiei de Apă Arieș. Bogdan Bobic e președintele Asociației Castel Kemény- Bánffi ce administrează castelul de la Luncani, o clădire istorică intrată recent in reabilitare.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.