Fotbal de 100.000 de lei lunar la Turda. ”Ne-or băgat să jucăm pe hârtoape”

0
07 Big

Reacție de protest a unui jucător al echipei de juniori Arieșul Turda, privitoare la faptul că nu sunt asigurate condiții optime de joc pentru sportivi.

Reacția a venit după ce echipa de juniori U19 a pierdut primul meci oficial în fața celor de la Victoria Viișoara. Informația privind protestul fotbalistului a fost postată de publicați TurdaNews.

Ulterior publicării articolului și ca urmare a reacțiilor publice, conducerea clubului de fotbal a reacționat pe Facebook și a afirmat că jucătorul minte, urmând să fie declanșată o ”anchetă internă privind răspândirea neadevărului”.

Juniorul menționat se plânge de faptul că au jucat „pe hârtoape”, cu toate acestea, din imaginile atașate prezentei postări este evident că terenul nu este nici pe departe inadecvat. Clubul își dă interesul ca acest teren să fie în condiții regulamentare, acesta este cilindrat și recent a fost utilizat inclusiv îngrășământ asemenea gazonului de pe stadionul municipal.

Tot în imagini poate fi clarificată problema mingilor. Deși jucătorul s-a plâns că nu a primit nici o minge de la echipa mare trebuie menționat faptul că la toate meciurile juniorii au folosit mingile oficiale ale echipei mari.

În timpul antrenamentelor sunt utilizate mingi noi, fără a fi limitați la numărul lor. Mingile din poze sunt folosite doar de jucătorii seniori și ai echipei U19. Celelalte echipe de juniori au mingi în funcție de categoria în care joacă (de asemenea regăsite în pozele atașate).

Rezultatul negativ al echipei de juniori U19 nu este o urmare a faptului că au jucat pe teren impropriu, echipa adversă a utilizat același teren.”, a transmis conducerea clubului, al cărui președinte este Florin Potora.

Ce a susținut jucătorul Arieșul Turda?

 

Nu au vrut să ne lase pe terenul mare să jucăm, doar ca să facă echipa mare antrenament, rușine că nici mingi de joc nu or vrut să ne dea, să sperăm că se iau măsuri, doar interesul lor îl urmăresc, nu să aprecieze că nu mai au o echipă de locul 1 de câțiva ani” , a comentat Darius Miheșan, juniorul de la Arieșul Turda. Acesta a adăugat că au fost puși să joace în condiții improprii. ”Într-adevăr, am avut 2-3 accidentați, dar asta nu înseamnă că suntem o echipă slabă. Problema a fost că ne-o băgat să jucăm pe hârtoape, numai ca să facă ei antrenament pe cel mare. Din câte știu, doar locul 1 se premiază, nu și locul 8. Bine că au făcut ei antrenament cu 15 mingi și nici măcar o minge nu o vrut să ne dea. Rușine! Poate dacă le mai dă niște bani pe lună, o să ne cumpere 2 mingi”, a mai postat Darius Miheșan. Primăria finanțează cu 100.000 de lei lunar clubul de fotbal astfel că inexistența unor echipamente complete pentru fotbaliști nu poate fi explicată.

Proiectul fotbalistic de la Turda care a debutat cu finanțări anuale modeste a fost lansat tocmai cu condiții de finanțare ce vizau susținerea în campionate a unor echipe de copii și juniori. Profitând de ideea că finanțează sportul pentru copii și tineri, sumele au crescut an de an până la valoarea de 100.000 de lei lunar. Cu echipa mare la un pas de retrogradare și cu echipele de juniori subfinanțate și ținute în bătaie de joc, rămâne întrebarea la care conducerea Clublui ar trebuie să răspundă: pe ce se cheltuie cei 100.000 de lei lunar?

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.