Au descoperit că au luat bani dar nu aveau tarife aprobate

0
Reparatii Auto

Consiliul Local Turda va aproba astăzi tarifele de efectuare a controlului ITP prin stația proprie a Societății de Transport Public srl, la care Municipiul Turda este acționar unic. Prin același act administrativ se aprobă și prețurile de manoperă la tarifele de reparații auto în valoare de 140 de lei/oră.

La doi ani de la înființarea TUP, autoritățile locale au descoperit că nu au aprobat tarifele speciale pentru serviciile oferite terților, pe care această companie publică trebuie să le aplice. Descoperira că nu au tarife legale aprobate nu ar fi venit dacă între timp n-ar fi fost o verificare a Curții de Conturi care a constatat că încasările făcute de TUP nu sunt acoperite de acte administrative legale.

Tarifele la ITP rămân la 150 de lei pentru autoturism, 180 de lei pentru microbuze și autoutilitare și 250 de lei pentru masinile peste 3,5 tone.


Directorul TUP Turda, Alin Popescu spune că inexistența aprobării de tarife e dintr-o întâmplare. Stația ITP a fost preluată de la STP ulterior începerii activității și nimeni nu a realizat că trebuie o aprobare de Consiliu Local pentru tarifele percepute.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.