ACSA e obligată de Garda de Mediu să desființeze rampa de deșeuri ilegală de la Poiana

0
”dezvoltarea” Lui Matei Distruge Turda. Groapă De Deșeuri Industriale, Sub Protecția Autorităților Locale

Compania ACSA este obligată să desființeze rampa de deșeuri ilegale de la Poiana au transmis comisarii Gărzii de Mediu Cluj, în urma unei sesizări făcute de Politică și Putere.

În urma unui control efectuat, comisarii Gărzii de Mediu au identificat depozite neconforme de deșeuri care afectează circa 7000 de metri pătrați de teren. Printre firmele care au depozitat deșeuri acolo se numără și Domeniul Public Turda.

Politică și Putere a relatat în urmă cu o lună faptul că o suprafață semnificativă de teren din Turda este distrusă prin amlasarea de deșeuri biodegradabile și industriale care nu sunt inerte chimic. Practic, aproape 1 hectar de teren este compromis cu deșeuri care vor distruge zona.

Terenul depozitului neconform de la Poiana (Turda) este cuprins în perimetrul de exploatare ACSA- Turda Est, terasa dreaptă a râului Arieș, în excavațiile rezultate în urma activităților de exploatare a agregatelor minerale. În gropile balastierei, ACSA ar fi trebuit să refacă mediul la finalizarea exploatării. Trebuia făcut rambleerea perimetrului cu materiale inerte chimic și renaturarea terenului. Comisarii Gărzii de Mediu au constatat însă că pe teren sunt deșeuri menajere, deșeuri vegetale, deșeuri industriale, izolatori ceramici arși și pastă ceramică, deșeuri voluminoase de mobilier, anvelope uzate, deșeuri de sticlă, componente din dezmembrări auto. Suprafața afectată este de circa 7000 de metri pătrați.

Garda de Mediu a dispus salubrizarea întregului amplasament, cu respectarea prevederilor privind gestionarea deșeurilor, respectiv transportul deșeurilor doar în spații autorizate. Potrivit adresei de răpsuns rampan ilegală de deșeuri de la Poiana va fi monitorizată de comisarii Gărzii de Mediu.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.