Cea mai mare fabrică auto din Rusia a repornit la doar 30% din capacitate

0
Togliatti3 Environnement

Togliatti, cea mai mare fabrică auto din estul Europei

AvtoVAZ, producătorul rus de automobile care din 5 martie și-a stopat complet producția în fabricile din Togliatti și Izhevsk din cauza crizei în aprovizionarea cu componente electronice a reluat astăzi activitatea liniilor de asamblare pentru modelele Lada Granta si Niva . Măsura a fost dispusă pentru a compensa scăderea salariilor angajaților, care nu mai aveau de lucru de la începutul lunii martie. Linia B0 care produce Lada XRAY Cross este însă oprită iar anagajații sunt în salarii de 75%. Compania are oprite și liniile de producție pentru Renault, Sandero și Logan. Anunțul a fost făcut pe site-ul de profil autostat.ru

AvtoVAZ, producătorul rusesc de automobile este deținut de o companie olandeză creată prin asocierea Renault Group (68%) și Rostec (32%). Rostec care este conglomeratul la care este unic acționar statul rus, cu afaceri preponderent în domeniile apărării se află pe lista companiilor sancționate de către Uniunea Europeană.

Fabrica auto din Togliatti este una dintre cele mai mari din lume și are 35.000 de angajați iar fabrica din Izhvesk are, potrivit grupului Renaul circa 3500 de angajați.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.