Companiile care și-au suspedant activitățile în Rusia

0
Currency Exchange Rates

Companiile străine își încetează activitățile sau își suspendă vânzarea produselor în Rusia din cauza sancțiunilor occidentale impuse în urma invadării Ucrainei, o intervenție militară descrisă de Rusia drept o operațiune de denazificare și protejare a locuitorilor din Donbass.

Companii din diverse segmente – aviație, gaming, industrial și altele – și-au anunțat decizia de a îngheța exporturile. Politică și Putere vă prezintă lista completă a companiilor occidentale care au anunțat stoparea sau reducerea activității, șa acum rezultă din anunțurile făcute de companii, pe site-urile proprii.

Industriile aviatice și auto

Boeing, Airbus și Embraer au suspendat furnizarea de piese de schimb pentru aeronavele lor către companiile aeriene ruse, întreținerea și suportul tehnic al acestora. Centrul de antrenament Boeing din Skolkovo din Moscova și-a încetat temporar activitatea.

Producătorii de automobile Mercedes-Benz, BMW, Volvo și MAN au decis să oprească temporar exporturile, precum și să înghețe producția locală în Rusia. De asemenea, Ford Corporation și-a suspendat activitățile.

Suzuki, Honda, Mazda nu vor furniza mașini și motociclete în țară. General Motors și Scania suspendă livrările de vehicule, în timp ce Nissan suspendă livrările crossover-ului Pathfinder.

Volkswagen Group Rus a oprit temporar livrările de mașini care se află deja în Federația Rusă către dealerii din Rusia. Producția de mașini ale Grupului Volkswagen în țară a fost oprită până la noi ordine.

Toyota suspendă producția la Sankt Petersburg din 4 martie din cauza întreruperilor în furnizarea de componente. Hyundai și Renault suspendă asamblarea mașinilor la fabricile lor rusești din Sankt Petersburg și, respectiv, Moscova din 5 martie. Skoda reduce producția din cauza lipsei de piese.

Daimler Truck a înghețat cooperarea cu KamAZ din Rusia – compania nu va mai produce camioane și nu va mai furniza componente ca parte a joint venture-ului DK RUS.

Electronică și industrie

Apple a oprit exporturile și tranzacționarea online, precum și a limitat operarea serviciilor. Ulterior, punctele de vânzare care vând echipamentele companiei nu au funcționat o zi, dar pe 3 martie s-au redeschis.

Producătorul de electronice Dell a încetat temporar să vândă produse.

Producătorul german de software SAP încetează să introducă activități în Rusia și, de asemenea, a suspendat vânzarea tuturor serviciilor și produselor sale.

Unul dintre cei mai mari dezvoltatori de software din lume, Oracle a suspendat toate operațiunile din țară.

Ericsson, un producător de echipamente de telecomunicații, a suspendat livrarea de mărfuri către clienții din Rusia.

Rusia nu va putea primi produsele celui mai mare producător de semiconductori din lume TSMC și nici nu va putea produce semiconductori sub marca Elbrus, care au fost dezvoltate în țară.

Cumpărătorii ruși nu vor putea primi temporar produse de la cel mai mare producător de rulmenți SKF.

Grupul Siemens din München, care construiește trenuri, întreține fabrici și furnizează software, și-a oprit până acum operațiunile și livrările către Rusia. Societatea continua sa isi indeplineasca intretinerea si reparatia in obligatiile din tara.

Divertisment, îmbrăcăminte și mobilier

The Walt Disney Company, Warner Bros. și Paramount Pictures au suspendat proiecțiile filmelor lor.

Brandul de îmbrăcăminte Karl Lagerfeld a oprit livrările în Rusia și a dezactivat opțiunea de a cumpăra produsele sale online. Vânzările au fost suspendate de H&M. Retailerul de îmbrăcăminte și accesorii ASOS a înghețat transportul, făcând imposibilă plasarea unei comenzi pe site, iar producătorul de articole sportive Nike a făcut același lucru.

Compania iHerb, care vinde suplimente alimentare, vitamine și produse alimentare, va livra doar comenzilor deja procesate în Rusia, momentan nu acceptă comenzi noi.

Livrările de produse de către producătorul de jucării Lego au fost suspendate temporar.

Cel mai mare producător de alcool din lume, Diageo, nu își va furniza produsele pentru moment. Compania produce băuturi sub mărci celebre, precum Guinness, Baileys și altele.

Serviciul media Megogo și-a încetat operațiunile în Rusia.

Concernul de mobilă IKEA și-a suspendat vânzările în Rusia, precum și toate exporturile și importurile către și dinspre țară și producția locală. Retailerul danez de mobilă JYSK și-a închis temporar magazinele.

Logistică– Compania de transport și logistică Kuehne+Nage nu va mai livra mărfuri în Rusia, cu excepția produselor farmaceutice și a articolelor de ajutor umanitar. Maersk a făcut același lucru, dar temporar.

DHL, CMA CGM, Fedex și UPS au suspendat livrarea de mărfuri și documente către Rusia.

Furnizor de soluții de ambalare și biomateriale Stora Enso va opri toată producția și vânzările în Rusia.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.