Premierul Ciucă se întâlnește mâine cu lobbyiștii și reprezentanții marilor afaceri

0
Nicolae Ciuca

Premierul Nicolae Ciucă se va întâlni mâine de la ora 14.00 cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, o organizație ce reunește peste 20 de asociații de business din România. Anunțul făcut de Palatul Victoria nu detaliază subictele întâlnirii.

Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR), se definește pe sine ca cea mai importantă platformă a mediului de afaceri din România și grupează principalele Camere de Comerț și organizații patronale din România. CDR a avut anterior întâlniri publice anunțate în special cu politicieni români membri în Parlamentul European.

În conducerea CDR sunt persoane puternic conectate la lumea afacerilor, precum Roberto Musneci (fost vicepreședinte pentru Europa de Est al grupului farmaceutic britanic GSK), Ionuț Simion, PricewaterhouseCoopers România (PwC)- companie specializată în consultanță financiară sau Florin Pogonaru care controlează producătorul de ambalaje Promateris.

In august 2021, reprezentanții CDR au discutat în teleconferință cu primul ministru Florin Câțu
În august 2021, reprezentanții CDR au discutat în sistem de teleconferință cu premierul Florin Câțu.

Unul dintre subiectele de inters major pentru CDR este implementarea pe plan național a inițiativelor legislative aflate la baza eforturilor de tranziție verde ale Uniunii Europene precum : pachetul Fit for 55, Pactul Ecologic European, mecanismul UE de ajustare la frontieră a emisiilor de dioxid de carbon, Directiva pentru produsele de unică folosință din plastic și tendințele privind producția de energie regenerabilă dar și ajustări ale legislației privitoare la muncă și fiscalitate.

Coaliția pentru Dezvoltarea României a avut o inâlnire similară cu primul ministru Florin Câțu, în august 2021, apoi acesta a fost demis.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.