Elevii din Făgăraș învață cum să salveze vieți. Primăria a cumpărat defibrilatoare automate pentru orele opționale

0
Elevii Din Făgăraș învață Cum Să Salveze Vieți. Primăria A Cumpărat Materialele Didactice Pentru Orele Opționale

foto: așa arată defibrilatoarele automate externe ce au ajuns la școlile Municipiului Făgăraș

Cum se folosește un defibrilator extern automat, care este poziția de siguranță și ce trebuie făcut în cazul diverselor accidente mortale precum înecul, sunt câteva din lucrurile pe care elevii din Făgăraș le învață la un curs de materii opționale.

Pregătirea școlară este posibilă după ce Primăria Făgăraș a cumpărat seturi de materiale didactice ce permit organizarea acestor lecții.

Proiectul a fost inițiat de o profesoară de biologie și e finanțat de municipalitate. În cinci școli din municipiul Făgăraș au ajuns defibrilatoare automate, manechine de resuscitare, truse medicale și manuale de prim-ajutor.

Administrația locală a refuzat dotarea școlilor și locurilor publice cu defibrilatoare

În ianuarie 2020, Primăria Turda a refuzat un amendament la proiectul de buget local prin care se propunea demararea unui program multi-anual de dotare unor locuri publice cu defibrilatoare externe automate. Municipalitatea a răspuns atunci că va demara în cursul anului 2020 un studiu pentru a identifica locurile unde astfel de echipamente medicale de urgență ar putea fi amplasate dar niciodată un astfel de studiu nu a mai fost făcut.

În octombrie 2019,Departamentul pentru Educație al Regatului Unit al Marii Britanii lansa un ghid privind utilizarea defibrilatoarelor externe în școli. Ghidul, care este în același timp și un document cu date statistice își propune să determine școlile din UK să cumpere și să păstreze în perimetrul lor un defibrilator extern. ”Rata medie de supraviețuire în urma unui atac de cord este de 2- 12% pe teritoriul Regatului Unit. Cu toate acestea, rata de supraviețuire a ajuns la 75% acolo une un defibrilator a fost folosit cu promptitudine”, se arată în studiul Departamentului de Educație din Marea Britanie.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.