Pacienții Spitalului Municipal sunt mulțumiți cu mâncarea primită, crede directorul Ovidiu Stănilă. Meniul ar putea fi publicat pe site-ul spitalului

1
Foto 092019 Sectia Dermatologie Pbgbrfmjjru79axzeiosudfmjast9u2p1yydsjrywg

”Feed-back-ul primit de la pacienți cu privire la mâncarea asigurată e unul pozitiv”, a declarat dr. Ovidiu Stănilă, directorul Spitalului Municipal Turda. Precizarea a fost făcută la solicitarea Politică și Putere, care i-a cerut directorului unității sanitare un punct de vedere pe marginea acestui subiect.

Stănilă nu a exclusă fie și probleme dar a precizat că reacțiile pacienților au fost în genral pozitive. Aceștia nu ar fi avut niciun motiv valid ca să nu reclame ceva necorespunzător. ”Când au fost probleme , pacienții mi-au spus, fie că era ceva defect la baie sau în saloane. Cu foarte mici excepții feed-back-ul a fost pozitiv în ceea ce privește hrana”, spune directoul Spitalului.

În urmă cu o săptămână, consilierii USR Turda au propus un amendament la proiectul de buget al Turzii, pentru anul 2022 prin care se asigura suplimentarea alocației bugetare pentru masa unui pacient de la spital cu încă 10 lei. Actualmente, alocatia bugetară medie pentru un pacient, pentru trei mese pe zi este de 11 lei, o sumă mult considerată de consilierii locali drept una mult prea mică.

Doi medici, consilieri locali PNL, Igor Cojocaru și Mara Sur au apreciat însă că suma alocată pentru mâncarea zilnică a pacienților este suficiență. Medicul Igor Cojocaru a descris chiar și faptul că el se satură cu porția de mâncare de la spital, când e de gardă, ba ”mai și rămâne”.

Spitalul Municipal ia în calcul să publice meniul zilnic pe site-ul propriu

Spitalele respectabile din România publică meniul zilnic pe pagina proprie. Spre exemplu Spitatul Clinic de Urgenți ”Pius Brînzeu” publică meniul zilei pe 14 zile, care e unul alternativ, cu două variante, pentru câte o săptămână. La Bârlad, Spitatul Municipal de Urgență are deasemenea publicat meniul săptămânal, pe zile. Spitalele publică meniurile pe diversele categorii de regim: operații, desodat, comun, diabet, regim renal, hepatic sau cardio-vascular.

Potrivit directorului Ovidiu Stănilă și Spitalul Municipal Turda ar putea publica meniul distribuit pacienților dar măsura ar urma să fie luată ”după o discuție cu consilierul juridic și cei de la managementul calității”

Logo5

1 COMENTARIU

  1. Incalificabil. 11 lei este suficient pentru o mancare bună? Abia aștept sa fie publicat meniul zilnic, dar sper sa afișați și prețul produselor. Iar apoi Rețetele, ca poate facem și noi așa ceva acasă, având in vedere situația actuală din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.