Pacienții Spitalului Municipal Turda mănâncă suficient de bine, susțin medicii PNL, Igor Cojocaru și Mara Sur

0
Hrana Spital

Doi medici de la Spitatul Municipal Turda, Igor Cojocaru și Sur Mara au apreciat că pacienții internați la Spitalul Municipal Turda mănâncă suficient de bine iar necesarul de hrană alocat pacienților este unul corespunzător.

Aceștia au refuzat să susțină un amendament al consilierilor USR care viza suplimentarea cu 10 lei a banilor alocați pentru norma de hrană de la Spitalul Municipal. Acum, pentru un pacient din spital se cheltuie 11 lei pentru trei mese pe zi.

Cojocaru
Medicii PNL Igor Cojocaru și Mara Sur susțin că pacienții din Spitatul Turda sunt bine hrăniți

Mai mult, chirurgul Igor Cojocaru susține că mâncarea e prea multă, dând propriul exemplu. ”Eu vă spun din interiorul spitalului și vă spun cum stau lucrurile. Nu îi chiar atâta de rea mâncarea la spital cât să trebuiască să dublăm sumele. În altă ordine de idei nu avem grupe de patologii care să fie cu regim hipocaloric, să-i servim ca la restaurant. Regimul este normal, nu trebuie mai mult decât se dă. Eu vă spun sincer, eu în gardă mănânc mâncarea din spital și mai și rămâne, pentru că probabil nu-mi trebuie mai mult. Clar dacă vine cineva de 120 de kg o să-i trebuiască mai mult dar nu se poate generaliza pentru toată lumea”, a declarat Cojocaru. Acesta a mai susținut că scumpirile de gaz și curent sunt prioritare.

Mâncarea e ca lăturile. Medicii de gardă primesc alt meniu

Angajați ai spitatului municipal în ironizează însă pe consilierul medic Igor Cojocaru. ”Poate el mănâncă bine și bucătăresele. Medicii primesc porții mai mari și mai bune decât restul pacineților. Treburile au rămas ca în comunism sau ca în armată: șefii sunt primii la cazan”, explică o sursă din Spital. Hrana rece e repartizată necorespunzător. ”Vreți să știți adevărul? Mâncarea se fură și nu verifică nimeni cum e făcută. Mancarea când e gata ar trebui verificată de comisie. Ia vedeți cine o verifică și când”, explică un medic din Spitalul Municipal Turda.

”Este nu doar rușinos, dar este strigător la cer să susții că un bolnav se poate hrăni sănătos cu alimente în valoare de 11 lei pe zi. Amendamentul nostru a fost formulat consultând specialiști reputați în domeniul nutriției. Nu l-am inventat noaptea, am consultat medici care știu ce vorbesc. Noi am propus ca pe lângă norma de hrană asigurată, care practic e pe undeva la 11 lei în medie pe pacient, să se aloce încă 10 de lei din bugetul Consiliului Local. Acoperirea noastră este una perfect legală. Încă din luna aprilie 2021  a fost reglementată modalitatea de majorare a alocațiilor de hrană în spitale în condițiile identificării altor surse de finanțare decât sumele provenite din contractele încheiate cu casele de asigurări de sănătate și de la bugetul de stat. Tot atunci s-a reglementat ca în unitățile sanitare să nu mai existe tarife maximale în ceea ce priveşte norma de hrană”, a explicat consilierul local Andrei Suciu

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.