Turda: PNL și UDMR au aprobat 100.000 de lei lunar pentru fotbal, fără criterii de performanță

0
07 Big

Coaliția PNL-UDMR de la Turda a votat astăzi acordarea a 100.000 de lei către clubul de fotbal Arieșul Turda, fără ca să existe criterii sau angajamete de performanță.

Finanțarea fotbalului din Turda a stârnit dezbateri în Consiliul Local unde reprezentanții partidelor de opoziție au făcut front comun împotriva unui proiect inițiat de primarul Cristian Matei.

Să vii să soliciți un miliard de lei vechi pe lună, fără să ai un obiectiv, fără să ai o strategie, fără să prezinți o situație a clubului pe anul 2021 este de-a dreptul iresponsabil. Nu se poate să nu ai o strategie clară a clubului. Să vii doar cu o solicitare fără nicio acoperire pentru această sumă. Grupul PMP nu va vota acest proiect care nu are nicio asumare de responsabilitate”, a declarat consilierul local Kolozsi Attila

Andrei Suciu (USR) a cerut să se explice cine a stabilit suma de 100.000 de lei lunar, în condițiile în care președintele clubului nu a precizat nicio sumă. ”În cererea adresată de președintele clublui nu nu se specifică nicio sumă Eu aș dori să ne spună inițiatorul proiectului cine a luat hotărârea să se acorde 100.000 de lei pe lună”

”Eu am hotărât”, a declarat primarul Cristian Matei, care a avut un schimb de replici dure cu consilierul USR care a cerut lămuriri. Primarul a susținut că suma e aceeași ca în anii trecuți și este cunoscută de consilierii locali din hotărârile anilor anteriori.

Consilierul local Răzvan Ciortea (PSD) a cerut stabilirea unor criterii de performanță și a atras atenția că bugetul de 100.000 de lei era destinat și echipei a II-a și finanțarea juniorilor republicani care nu există.

Consiliera USR, Gabriela Blăniță a solicitat ca subiectul finanțării și performanței fotbalului să fie discutat în comisia de specialitate a Consiliului Local. ”Este cazul să avem o discuție serioasă pe acest subiect”, a apreciat Gabriela Blăniță care a cerut ca președintele clubului de fotbal să prezinte un raport detaliat cu privire la activitățile sportive și financiare.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.