PMP anunță procedura de demitere a primarului Turzii. Motivele invocate pentru demitere

0
Pmp Anun Procedura De Demitere A Primarului Turzii Motivele Invocate Pentru Demitere

Dacă primarul Turzii ar fi managerul unei societăți, deja era demis, este una din concluziile PMP Turda care anunță demararea procedurilor de demitare a primarului Cristian Matei.

Anunțul a stârnit un val de susținere în oraș și zeci de turdeni au anunțat deja că vor semna pentru demitere. Formațiunile politice din opoziția locală vor discuta în următoarele zile care sunt pașii de urmat pentru ca procedura de demitere a primarului să fie declanșată.

PMP Turda consideră că ”primarul Matei Cristian a căzut examenul prin care să-și demonstreze capacitățile manageriale în implementarea proiectelor europene făcute de angajații Primăriei Turda cu multă trudă (și asimilate de el, în stilul ”tovarășei” Elena Ceaușescu)”. Potrivit formațiunii politice, în opoziție la Turda, șapte proiecte importante sunt cu termenele de finalizare depășite, iar acest lucru se vede și cu ochiul liber în toată Turda: haos, debandadă, lucrări de mântuială cu firme de casă, străzi săpate și abandonate.

PMP i-a dat un ultimatum primarului: scuze și demisia de onoare

Dacă mai are un pic de onoare, primarul ne va anunța luni la ședință că își cere iertare turdenilor și că își dă demisia, pentru a lăsa locul unuia capabil, care poate face față implementării unor proiecte făcute de angajații Primăriei, se arată într-un comunicat pe pagina oficială a PMP Turda.

PMP indică o serie de șapte proiecte nefinalizate de administrația lui Cristian Matei, în special proiecte finanțate prin proiectul de mobilitate urbană.

Proiecte care nu au fost realizate la timp (termen de finalizare: 31.12.2021):

1. Extindere și reamenajare Parc zoologic și de agrement Turda – 9.327.068 lei

2. Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona de est a orașului Turda – 45.133.721 lei

3. Revitalizarea spațiului pietonal din centrul istoric al orașului Turda, construire autobază și amenajare Park&Ride – 43.645.890 lei

4. Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona de vest a orașului Turda – 40.417.364 lei

5. Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona de centru a orașului Turda – 35.770.594 lei

6. Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona industrială a orașului Turda – 25.110.603 lei

7. Regenerarea zonei Obelisc Mihai Viteazu prin crearea unui nou parc public în municipiul Turda – 18.141.829 lei

Motivele suplimentare pentru care primarul Turzii ar putea să fie demis

Politică și Putere vă prezintă motivele suplimentare pentru care s-ar putea cere demiterea primarul Turzii

În urma unor concedieri abuzive, mai multe persoane au câștigat procese în instanță. Recuperarea prejudiciilor create pe seama bugetelor publice nu au fost vreodată recuperate și nu s-au inițiat proceduri de recuperare a banilor de la cei vinovați.

În perioada mandatelor sale, apropiați de familie au fost propulsați în funcții cheie din administrația orașului, inlocuind în mod ilegal alte persoane care ulterior au câștigat procese în justiției.

Sute de contracte de atribuiri directe au ajuns firmele unor prieteni de familie sau subordonați ai primarului Turzii.

Primarul a inițiat și suspus spre aprobare diminuări ilegale ale fondului forestier al municipiului Turda, a cerut schimbarea statului de păduri de protecție pentru zone aflate în risc de alunecare de teren.

Sub mandatul său de președinte al Asociație Șoimul Arieș, firma care administra pădurile Turzii a intrat în insolvență (aspecte morale)

Primarul nu a prezentat Consiliului Local Turda, în mod regulat, rapoarte privitoare la gestionarea serviciului public de apă-canal și nici rapoarte privitoare la administrarea fondului forestier al municipiului Turda. (aspecte morale)

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.