Greșeli majore într-un proiect al primarului Turzii. Îl sabotează subordonații?

0
C A57d68ff9355c06da31dfbae80cb4002

Funcționarii publici din Primăria Turda pare că nu mai sunt de acord cu punctele de vedere ale șefului lor și au redactat un proiect de hotărâre care contravine aprobărilor semnate de primar.

Miza o constituie o dezmembare a unor terenuri de pe strada Mihai Viteazu, unde funcționează autobaza de transport local.

Primarul Municipiului Turda a inițiat un proiect de hotărâre prin care se dezmembrează cadastral două terenuri, pe care acum este amplasată autobaza de transport local, de pe strada Mihai Viteazu.

Proiectul prevede că cele două terenuri de 23.541 mp și respectiv 3.876 mp ar urma să fie înscrise în domeniul public al municipiului Turda, urmând ca acolo să fie făcută o investiție. Proiectul de hotărâre nu prevede ce investiție urmează să fie făcută.

Prevederile din proiectul de hotărâre și din raportul de specialitate întocmit de funcționarii publici, contravin flagrant cu ceea ce a aprobat primarul Cristian Matei în referatul de aprobare. În acest document semnat de primar se precizează că ”Imobilele rezultate în urma dezmembrării vor fi incluse în cărți funciare noi, în favoarea Municipiului Turda, Domeniul Privat”.

Domeniuprivat
In referatul de aprobare semnat de primarul Cristian Matei se aprobă includerea terenurilor in domeniul privat al municipiului Turda. În ciuda dispoziției primarului Turzii, funcționarii din Primărie au inclus terenurile în Domeniul Public.

S-au revoltat funcționarii Primăriei Turda împotriva șefului lor și, contrar dispoziției acestuia, au schimbat destinația înscrierii terenului din domeniul privat, în domeniul public? E vorba un sabotaj la adresa primarului care a fost pus să semneze un document ce-l compromite? Variantele sunt improbabile dar nu sunt excluse. Potrivit unor surse din Primăria Turda, funcționarii publici sunt nemulțumiți de faptul că primarul a redus coeficienții după care se calculează salariile pentru anul 2022.

Vrea primarul să-i prostească pe consilierii locali sau e vorba doar de incompetența unor funcționari publici? Toate sunt întrebări care merită un răspuns.

Miza schimbării de destinație a terenului

Proprietatățile unui oraș, terenuri și clădiri, sunt înscrise fie în domeniul privat , fie în domeniul public al localității. Diferența dintre cele două tipuri de proprietate este dată de faptul că ”domeniul public” are un caracter special. Bunurile înscrise în domeniul public nu pot fi grevate de sarcini, nu pot fi vândute și nu pot fi executate. Dacă terenurile se trec în domeniul public, așa cum vor funcționarii publici, e un lucru bun. Dacă vor fi trecute în domeniul privat așa cum a aprobat primarul, e un lucru rău.

Mizele trecerii terenurilor din autobaza de transport local în domeniul public pot fi multiple. E posibil ca acolo să se construiască creșa care inițial era prevăzută pe terenul de sport al Școlii Andrei Șaguna, teren ce urma să fie compromis prin construirea creșei.

E posibil ca pe acest terenuri de pe strada Mihai Viteazu să fie relocată autobaza de la Stadion deoarece și acela e un proiect care va compromite arhitectural și funcțional zona destinată sportului. O altă posibilitate e aceea ca primarul să vrea să elimine posibilitatea executării silite a unor bunuri. Primăria are o serie de procese serioase cu STP Alba cu valori imense pentru bugetul local dar și cu avocatul Adrian Popescu, ce deține terenuri în proximitatea STP. E posibil ca prin trecerea în domeniul public, acele terenuri să fie protejate de executare.

Singura nelămurită e de ce primarul a aprobat trecerea în domeniul privat al terenului iar subordonații lui s-au răzvrătit și l-au trecut în domeniul public.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.