Compania de Apă Arieș a fost amendată de Garda de Mediu

0
Canalizare Prin Sit-ul Protejat Natura 2000. ”nu E O Lucrare Pe Proiectul European”, Confirmă Mihaela Sârb, Manager Poim

Garda de Mediu Cluj a dispus amendarea Companiei de Apă Arieș pentru lucrările efectuate în Băile Sărate Turda, a confirmat Stanisav Costa, comisarul șef al Gărzii de Mediu Cluj. Sancțiunea a fost aplicată la finalul lunii noiembrie după un control al Gărzii de Mediu.

”Lucrările de captare a apelor pluviale din rigola perimetrală aferentă străzii Drumul Ceanului au fost realizate de Compania de Apă Arieș SA, în cursul lunii noiembrie 2021. Menționăm că în zonă, terenul este adus la forma inițială. La data controlului Compania de Apă Arieș SA nu a putut pune la dispoziție acte de reglementare pe linie de protecție a mediului pentru lucrările care au fost executate, fiind aplicată sancțiunea contravențională legală conform legislației în vigoare”, se arată într-un răspuns scris la Gărzii de Mediu. Autoritatea de control nu a precizat și care e cuantumul amenzii aplicate.

Anterior, Agenția pentru Protecția Mediului Cluj a confirmat că CAA nu a cerut avizarea lucrărilor din Băile Sărate Turda, fapta care constituia o încălcare a legii.

Compania de Apă Arieș a executat lucrări de canalizare pluvială în perimetrul Sitului Protejat Natura 2000 Sărăturile și Ocna Veche din Turda și în perimentrul Rezervației Naturale din Băile Sărate. Lucrările erau făcute pentru deversa scurgeri de apă de o proprietate a primarului Turzii, Cristian Matei. Compania de Apă Arieș nu putea executa lucrări în perimetrul ariei protejate fără o documentație specială de mediu. Compania de Apă a precizat ulterior că lucrările s-ar fi datorat unor urgențe, din cauza faptului că proprietățile unor persoane fizice riscau să fie inundate din cauza precipitațiilor.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.